ALPAB: Directorul înlăturat de Nicușor Dan din cauza felului în care arătau parcurile revine pe post

ALPAB: Directorul înlăturat de Nicușor Dan din cauza felului în care arătau parcurile revine pe post

Directorul general al Administrației Lacuri Parcuri și Agrement București (ALPAB), Corina Bega, a fost înlocuită din funcție.

Pe post a revenit Bogdan Peter Tănase. Acesta a mai fost director general al ALPAB până la finalul lunii august 2001.

Într-o conferință de presă din august 2021, primarul Nicușor Dan anunța că „l-a schimbat” din funcție pe Bogdan Peter Tănase din cauza felului în care arătau parcurile. Detalii puteți găsi AICI.

Schimbarea din funcție a însemnat, de fapt, detașarea lui Bogdan Peter Tănase la conducerea Centrului Expo Arte.

ADVERTISING

La acel moment, Nicușor Dan a preluat personal conducerea ALPAB. Dar n-a exercitat funcția pentru prea mult timp.

După circa 2 săptămâni, conducerea ALPAB a fost preluată de inginerul Roxana Balcu (până la acel moment șef al Serviciului Întreținere Lacuri din cadrul Administrației). Detalii găsiți AICI.

Ulterior, cu sprijinul USR și al fostului viceprimar al Capitalei Horia Tomescu (USR, venit din fostul PLUS), în iunie 2022, a fost numită director general al ALPAB Corina Bega.

Tomescu a renunțat, între timp, la funcția de viceprimar. Surse credibile au explicat pentru Spotmedia.ro că fostul viceprimar a luat această decizie în urma unor conflicte cu membri marcanți ai conducerii USR București.

ADVERTISING

Ce s-a întâmplat între timp la ALPAB?

„În ultimele 30 de zile a încetat numirea temporară a doamnei Bega Corina Simona din funcția de director general ALPAB, ca urmare a revenirii titularului pe post.

(...) la data prezentei, funcția de director general este ocupată de domnul Bogdan Peter Tănase”, a transmis PMB, la solicitarea Spotmedia.ro.

Am întrebat și dacă au mai fost înlocuiți alţi membri ai structurii de conducere a ALPAB. Din această structură, pe lângă directorul general, mai fac parte alți 12 directori, coordonatori și șefi de servicii.

ADVERTISING

Răspunsul PMB a fost:

„Potrivit legii, celelalte funcții de conducere din cadrul fiecărei instituții sunt ocupate în baza deciziei conducătorului acesteia”.

Vom reveni cu detalii despre cine face, de fapt, parte din conducerea ALPAB, la acest moment, în afara lui Bogdan Peter Tănase.

Instituția are site, dar informațiile despre componența structurii de conducere nu sunt actualizate.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇