Nicușor Dan a preluat conducerea administrației care se ocupă de parcurile din București și promite curățenie, dar şi directorul ALPAB a căzut în picioare

Nicușor Dan a preluat conducerea administrației care se ocupă de parcurile din București și promite curățenie, dar şi directorul ALPAB a căzut în picioare

Nicușor Dan a anunțat, în cursul dimineții de joi, că a preluat conducerea Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) și se va face curățenie în parcuri.

Marile parcuri ale Capitalei sunt administrare de ALPAB. Aceasta nu face, însă, lucrări în parcuri. Și comandă lucrări către CM Parcuri și Grădini SA.

”Am avut 2 conduceri succesive. Niciuna corespunzătoare. Și pe comenzile care s-au dat, s-a făcut treabă de mântuială.

Am preluat interimar conducerea ALPAB. Până voi face o evaluare eficientă.

ADVERTISING

Pentru lunile de până la finele anului, consilierii să schimbe directorul de la CM de Parcuri și Grădini SA. Să reușim să dăm un nivel de satisfacție bucureștenilor.

Din păcate, nu au fost bani pentru a face investițiile de care e nevoie in parcuri”, a precizat Nicușor Dan.

Întrebat de un reporter al Antena 3 dacă s-a întâlnit în ajun cu Ludovic Orban și dacă acesta i-a cerut să îl numească director al ALPAB pe Bogdan Steriopol, Nicușor Dan a evitat să dea un răspuns clar.

”M-am întâlnit cu domnul Orban, dar nu mi-a indicat așa ceva. Am discutat chestiuni administrative. Suntem oameni maturi, care au responsabilități”, a spus Nicușor Dan.

ADVERTISING

În schimb - deși reporterul Antenei 3 a întrebat de 3 ori - Nicușor Dan a refuzat să spună dacă îl va numi sau nu pe Bogdan Steriopol la conducerea ALPAB.

Nicușor Dan a susținut doar că el însuși asigură interimatul la conducerea ALPAB și că, de luni, în Parcul Cișimigiu vor veni 40 de angajați ai ALPAB să facă curățenie.

De asemenea, Nicușor Dan a susținut că astăzi va convoca o nouă ședință de CGMB și că va solicita Consiliului General să desființeze CM Parcuri și Grădini SA și CM Întreținerea Arborilor SA.

ADVERTISING

Spotmedia.ro va monitoriza starea parcurilor din Capitală și vom reveni cu amănunte.

Directorul ALPAB a căzut în picioare. Ce instituție conduce acum

La câteva ore după ce Nicușor Dan a declarat că a preluat conducerea ALPAB, consilierul general Manuela Mureșan (USR PLUS) a anunțat că, de fapt, fostul director (Bogdan Peter Tănase - n.red.), - înlocuit din cauză că nu reușea să asigure eficient conducerea Administației - n-a fost destituit, ci doar mutat la conducerea altei instituții.

”Directorul General al renumitului ALPAB este de azi detașat ca director general la Centrul Cultural Expoarte! Explicația mea, pentru asemenea reorintări profesionale ilogice, ar fi că, ori e ceva-n iarba de la ADP și ALPAB, ori instituțiile culturale aflate în coordonarea PMB sunt un fel de cimitir al elefanților.

Cam atât despre strategia culturală a Bucureștiului 2016-2026, în anul de grație 2021.Și postarea o fac aici, nu pe pagina de consilier general, pentru că toate informațiile astea ajung la mine ca simplu cetățean, nimic oficial.

Comisia Cultură a CGMB nu are niciun fel de atribuții în domeniu, deci nici merit, nici vină”, a scris Manuela Mureșan pe Facebook.

#transhumantaDupă ce ne-am minunat cum un director ADP S1 (și echipa sa) ajunge director general la Centrul Cultural...

Publicată de Manuela Mureşan pe Miercuri, 25 august 2021

Ulterior, PMB a confirmat, la solicitarea Spotmedia.ro, detașarea fostului director ALPAB la conducerea Centrului Cultural Expoarte.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇