Un ucrainean s-a îmbolnăvit pentru a treia oară de COVID-19

Un ucrainean s-a îmbolnăvit pentru a treia oară de COVID-19

Un bărbat din regiunea Ternopi, vestul Ucrainei, s-a îmbolnăvit pentru a treia oară de COVID-19, a anunțat şeful Direcţiei regionale de Sănătate, Volodymyr Bohaichuk.

„Există o persoană care s-a îmbolnăvit pentru a treia oară. Trebuie să știm că atunci când cineva s-a vindecat de COVID-19 nu este protejat de o altă infecție cu noul coronavirus”, a declarat Bohaichuk, citat de UrduPoint.

Ucraina înregistrează în prezent 68.794 de cazuri de COVID-19, 1.673 de decese și 38.154 de persoane vindecate, potrivit Worldometers.

ADVERTISING

La nivel mondial sunt, în momentul de față, 17.482.248 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, 676.825 de decese și 10.941.911 persoane vindecate.

Bărbatul din Ucraina nu este singurul caz de reinfectare cu noul coronavirus.

Săptămâna trecută, un medic de la Sheba Medical Center, din orașul Ramat Gan, Israel, a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus, la trei luni după ce se vindecase de COVID-19. Este al doilea caz înregistrat la această unitate în care un pacient vindecat s-a reinfectat.

Și în România au existat cazuri de reinfectare. Trei sibieni care au fost declarați vindecați de coronavirus au ajuns, în luna iunie, din nou în spital. Cei trei s-au îmbolnăvit cu COVID-19, deși aveau anticorpi.

ADVERTISING

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a explicat că există două posibile cauze pentru reinfectare. Fie pacienții nu au dezvoltat anticorpii neutralizanți ai virusului, fie anticorpii au o durabilitate relativ mică.

Maria van Kerkhove, din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a precizat recent că există mai multe studii care încearcă să descopere cât de mult durează protecţia oferită de anticorpi. Unele cercetări iniţiale indică faptul că aceasta este doar de câteva luni.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇