Românii imunizați cu ambele doze își pot descărca online adeverinţa de vaccinare

Românii imunizați cu ambele doze își pot descărca online adeverinţa de vaccinare

Fiecare român vaccinat cu cele două doze va putea să-şi descarce, din Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor, adeverinţa de vaccinare, a anunțat Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei de vaccinare din România.

”Românii care s-au vaccinat cu ambele doze vor putea descărca adeverința de vaccinare, în format electronic, direct din Registrul Electronic Național al Vaccinărilor.

Practic, persoana vaccinată își introduce câteva date de siguranță și poate să descarce acea adeverință”, a spus Valeriu Gheorghiță.

ADVERTISING
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ulterior, Florentina Furtunescu din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică a precizat care sunt pașii care trebuie urmați pentru obținerea adeverinței.

”Orice persoană vaccinată cu două doze poate să intre pe site-ul adulti.renv.ro, citește termenii de utilizare și îi acceptă, în cazul în care îi acceptă, îi apar două ferestre, una în care trebuie să introducă CNP-ul și a doua în care introduce numărul de telefon.

Serviciul este deja disponibil pe baza CNP și a cărții de identitate, iar de săptămâna viitoare și pe datele din pașaport”, a spus medicul.

ADVERTISING

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇