Nemții sunt în favoarea unui paşaport de vaccinare, pentru mers la teatru, la meci sau pentru călătorii

Nemții sunt în favoarea unui paşaport de vaccinare, pentru mers la teatru, la meci sau pentru călătorii

Majoritatea germanilor sunt în favoarea unui paşaport de vaccinare împotriva COVID-19 care să le permită să meargă la teatru, la sală, la evenimente sportive şi chiar să călătorească, conform unui sondaj recent.

În cadrul sondajului realizat de YouGov pentru dpa, 16 la sută dintre participanţi s-au declarat în favoarea introducerii imediate a unui „paşaport verde”, după modelul Israelului.

Alţi 44 la sută dintre participanţii la sondaj au susţinut la rândul lor o astfel de măsură, dar consideră că ar ea ar trebui să fie aplicată doar după ce întreaga populaţie a ţării va beneficia de opţiunea de a se vaccina.

ADVERTISING

O poziţie similară a fost exprimată şi de cancelarul german Angela Merkel.

Dacă am oferit opţiunea vaccinării unui număr suficient de oameni, iar unii dintre ei refuză să se vaccineze, atunci vom lua în considerare deschiderea anumitor zone doar pentru persoanele vaccinate”, a declarat Merkel joi.

Doar 35 la sută dintre participanţii la sondaj s-au opus introducerii unui astfel de paşaport, pe care criticii îl consideră o formă mascată de a obliga oamenii să se vaccineze.

Israelul a introdus duminică trecută un „paşaport verde” care le oferă o serie de libertăţi şi de beneficii persoanelor care s-au vaccinat împotriva COVID-19.

ADVERTISING

Citeşte şi:

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇