Managerul de la Victor Babeș: La ATI e un singur loc liber. Nevaccinații să ia cu două mâini vaccinurile disponibile și să și le facă!

Managerul de la Victor Babeș: La ATI e un singur loc liber. Nevaccinații să ia cu două mâini vaccinurile disponibile și să și le facă!

Medicul Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului Victor Babeș din Capitală, îndeamnă oamenii care încă nu s-au imunizat antiCovid să se vaccineze.

Asta în condițiile în care numărul cazurilor zilnice tot crește, la fel și numărul paturilor ocupate în spitalele Covid.

De exemplu, joi, în secția de Terapie Intensivă de la Babeș mai era un singur loc liber! Locul a apărut prin decesul unui alt pacient.

„Lucrurile vor evolua prost pentru cei nevaccinați. (Oamenii - n.red.) să ia cu două mâini vaccinurile disponibile și să și le facă”, a declarat Simin Aysel Florescu la RFI România.

ADVERTISING

Dr. Florescu trage un semnal de alarmă și referitor la faptul că tot mai mulți tineri ajung internați în spital, iar majoritatea nu au alte boli.

„Bineînțeles că sunt și pacienți vârstnici care au profilul clasic, cu comorbidități, cu probleme majore de sănătate anterioare, dar sunt și cam mulți pacienți tineri, care nu au probleme de sănătate, care nu au comorbidități, care sunt cel mult un pic supraponderali și atât.

E un profil destul de îngrijorător”, a mai spus medicul.

Vineri, autoritățile au anunțat, pentru a 4-a zi la rând, peste 200 de cazuri noi de coronavirus.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Tot astăzi a fost depășit pragul de 500 de pacienți infectați internați în spitale.

Iată şi articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇