India aprobă un nou vaccin anti-Covid, fără ac. Are o eficiență de 66%

India aprobă un nou vaccin anti-Covid, fără ac. Are o eficiență de 66%

Agenţia indiană pentru medicamente a aprobat vineri vaccinul ADN împotriva COVID-19 în trei doze produs de compania farmaceutică indiană Zydus Cadila pentru a fi folosit la adulţi şi la copiii de peste 12 ani.

Acest vaccin este administrat folosind un aplicator fără ac şi nu prin seringă.

Numărul vaccinurilor anti-COVID-19 care au autorizaţie de urgenţă pentru a fi folosite în India a ajuns la şase, transmite Reuters.

Compania a anunţat că doreşte să producă între 100 şi 120 de milioane de doze anual din vaccinul denumit ZyCoV-D şi că a început deja să facă stocuri din acest vaccin.

ADVERTISING

Compania farmaceutică Zydus Cadila, ce produce în general medicamente generice, este listată pe bursă sub denumirea Cadila Healthcare Ltd şi a aplicat pentru a obţine autorizaţia de urgenţă pentru vaccinul său ZyCoV-D la 1 iulie.

Conform companiei, acest produs are o eficienţă de 66,6%, stabilită în urma unui test desfăşurat pe peste 28.000 de voluntari indieni.

ZyCoV-D este primul vaccin ADN plasmidic din lume împotriva coronavirusului. Acest vaccin foloseşte o selecţie de material genetic viral care transmite instrucţiuni fie sub forma de ADN sau de ARN pentru a produce o anumită proteină pe care sistemul imunitar o recunoaşte şi reacţionează la prezenţa ei.

ADVERTISING

Acest vaccin, produs în colaborare cu Departamentul de Biotehnologie, este cel de-al doilea vaccin indian care obţine autorizaţie pentru a fi folosit în regim de urgenţă în India, după Covaxin, produs de Bharat Biotech.

Compania farmaceutică a anunţat în luna iulie că vaccinul său anti-COVID-19 este eficient şi împotriva mutaţiilor noului coronavirus, în special împotriva variantei Delta.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇