Prima persoană care s-a îmbolnăvit de Covid în India s-a infectat iar

Prima persoană care s-a îmbolnăvit de Covid în India s-a infectat iar

Primul pacient înregistrat oficial în India ca fiind contaminat cu noul coronavirus, o studentă ce se aflase la începutul epidemiei în oraşul chinez Wuhan, a fost testat pozitiv pentru a doua oară.

Tânăra de 21 de ani, originară din statul Kerala (sud-vest) şi care nu este vaccinată, nu prezintă niciun simptom, dar se află la izolare la domiciliul său, a precizat Reena KJ, responsabil medical al districtului Thrissur, potrivit AFP.

Ea a fost testată din nou pozitiv în timpul unui control de rutină înaintea unei călătorii la New Delhi.

ADVERTISING

Pacienta făcea parte dintre studenţii indieni la medicină care s-au întors din Wuhan în ianuarie 2020 după prima apariţie a virusului în oraşul chinez.
Ea a dezvoltat atunci simptome uşoare şi a fost testată pozitiv pe 30 ianuarie, devenind astfel oficial primul pacient indian bolnav de COVID-19.

De atunci, India a înregistrat aproape 31 de milioane de contaminări şi peste 410.000 de decese, dintre care multe au survenit în timpul unui val devastator din aprilie-mai 2021.

Experţii au avertizat că un nou val ar putea lovi India în săptămânile următoare şi autorităţile au lansat o campanie de vaccinare foarte activă, însă afectată de o gravă penurie de doze de vaccin.

ADVERTISING

India a vaccinat până acum cu două doze aproape 390 de milioane de persoane, sub 6% din populaţia sa, şi 23% cu o singură doză.

În statul Kerala se înregistrează o creştere puternică a cazurilor de COVID-19, peste o treime dintre contaminările din India provenind din acest stat. Autorităţile au anunţat un lockdown începând din acest sfârşit de săptămână.

Citește și: India a devenit cea de-a treia ţară din lume care a depăşit pragul de 400.000 de decese din cauza Covid

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇