Mii de oameni din India au crezut că sunt vaccinați antiCovid, dar li s-a injectat apă cu sare

Mii de oameni din India au crezut că sunt vaccinați antiCovid, dar li s-a injectat apă cu sare

Mii de oameni din India au fost victimele unei grave înșelătorii: au crezut că primesc vaccin antiCovid, dar li s-a injectat apă cu sare.

Autoritățile din Mumbai au descoperit peste 12 centre de vaccinare false, potrivit CNN.

”Foloseau apă salină și o injectau”, a declarat Vishal Thakur, un înalt oficial al departamentului de poliție din Mumbai.

Se estimează că 2.500 de persoane au fost păcălite. Organizatorii centrelor de vaccinare false percepeau taxe, reușind să strângă până la 28.000 de dolari.

Au fost arestate 14 persoane, printre care și medici și lucrători medicali, a subliniat Thakur.

ADVERTISING

Acestea sunt acuzate de înșelăciune, tentativă de omor calificat, conspirație criminală. Pot apărea mai multe arestări pe măsură ce poliția continuă să investigheze alte persoane implicate în această înșelătorie, a spus Thakur.

Falsele vaccinări au avut loc între finalul lunii mai și începutul lunii iunie. Poliția a început ancheta, după ce câteva victime ale înșelătoriei au suspectat că certificatele de vaccinare pe care le-au primit sunt false.

India a fost devastată de un nou val de pandemie între aprilie și începutul lunii iunie, care a dus la infectarea a milioane de oameni. Zecii de mii de persoane au murit la nivel național.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

După apogeul din mai, cazurile zilnice au scăzut încet, reducând presiunea asupra sistemului medical și permițând autorităților să-și intensifice programul de vaccinare.

În iunie, premierul Narendra Modi a anunțat o intensificare a campaniei de vaccinare. La scurt timp după aceea, țara a administrat un număr record de 8 milioane de vaccinuri într-o zi.

Până în prezent, peste 62 de milioane de oameni - aproximativ 4,5% din populația țării - au fost complet vaccinați, potrivit datelor Universității Johns Hopkins.

ADVERTISING

Săptămâna trecută, India a devenit cea de-a treia ţară din lume care a depăşit pragul de 400.000 de decese asociate COVID-19.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇