Forța mâinilor, un indicator al vitalității - studiu

Forța mâinilor, un indicator al vitalității - studiu

Unii dintre noi pot ridica greutăți fără prea mare efort. Dar cei care nu au aceleași performanțe probabil că nu și-au pus problema că ceva ar fi în neregulă. Un studiu recent arată însă că forța mâinilor este un bun indicator al vitalității și a stării generale a sănătății.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că detaliul atât de mic în aparență poate releva informații importante despre starea noastră de sănătate.

De exemplu, o strânsoare slabă a fost asociată cu funcții cognitive scăzute, cu osteoporoză, obezitate, dar și artrită, scrie The Guardian.

ADVERTISING

În urma unui studiu, în cadrul căruia au fost monitorizați timp de 4 ani aproximativ 140.000 de adulți, a ajuns la concluzia că o strângere fragilă de mână de se află în legătură cu un risc mai mare de infarct și de boli cardiovasculare.

Oamenii de știință spun că aceasta ar fi un indiciu mai bun că lucrurile nu sunt tocmai în regulă decât tensiunea arterială ridicată, un alt indicator al sănătății precare.

”Puterea din mâini se comportă ca un indicator pentru sănătatea generală în contextul legăturii cu multe alte variabile, aici fiind incluse densitatea minerală a oaselor, dar și nutriția, deficiența cognitivă, tulburările de somn sau calitatea vieții”, a explicat unul dintre oamenii de știință implicați în studiu, medicul Richard Bohannon.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇