China a administrat peste 1 miliard de doze de vaccin antiCovid, adică mai mult de o treime din totalul global

China a administrat peste 1 miliard de doze de vaccin antiCovid, adică mai mult de o treime din totalul global

China a depășit, în weekend, pragul psihologic de un miliard de doze de vaccin antiCovid administrate populației.

În total s-au administrat 1.010.489.000 de doze începând de sâmbătă, a transmis într-un comunicat Comisia Națională de Sănătate (NHC) din China.

Cifra reprezintă aproape 40% din cele 2,5 miliarde de doze administrate la nivel global, relatează CNN.

Doar în 5 zile (până sâmbătă) s-au administrat 100 de milioane de doze!

Cifra inoculărilor este și mai remarcabilă dacă stăm să ne gândim că în China campania de vaccinare a început cu diverse dificultăți.

ADVERTISING

China a atins primul milion de doze administrate abia pe 27 martie, fiind atunci cu două săptămâni în spatele SUA. Dar ritmul a crescut semnificativ în luna mai, cu peste 500 de milioane de injecții făcute doar în ultima lună, potrivit datelor NHC.

"I-a luat Chinei 25 de zile pentru a ajunge de la 100 de milioane de doze la 200 de milioane de doze; 16 zile pentru a ajunge de la 200 de milioane la 300 de milioane și șase zile de la 800 de milioane la 900 de milioane", a raportat agenția Xinhua.

Beijingul a reușit să controleze pandemia, dar mai multe focare locale recente, inclusiv în nordul provinciilor Anhui, Liaoning și Guangdong din sud, au alimentat temerile privind răspândirea infecției, ceea ce a determinat accelerarea campaniei de imunizare în aceste zone.

ADVERTISING

De asemenea, China a început să vaccineze și persoanele cu vârsta sub 18 ani. Acum, adolescenții sunt eligibili pentru a fi inoculați cu vaccinurile Sinopharm și Sinovac.

Beijingul își propune să vaccineze cel puțin 70% dintre persoanele eligibile până la sfârșitul anului. Aproximativ 1,4 miliarde de oameni trăiesc în China.

Tocmai din acest motiv, China încă e în urma SUA și UK la dozele administrate la 100 de persoane.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇