Președintele Austriei își contrazice Guvernul: Migranții vin din Ungaria mai degrabă decât din Bulgaria și România

Președintele Austriei își contrazice Guvernul: Migranții vin din Ungaria mai degrabă decât din Bulgaria și România

Preşedintele Austriei, Alexander Van der Bellen, şi-a exprimat o opinie contrară celei a guvernului de la Viena, pe tema extinderii spaţiului Schengen şi sursei de provenienţă a migranţilor ilegali.

În cadrul unei întâlniri cu corespondenţii de presă străini la reşedinţa sa oficială de la Palatul Hofburg, preşedintele austriac a fost întrebat care e părerea sa referitoare la extinderea spaţiului Schengen cu Bulgaria şi România.

„Ştiţi că părerea mea diferă de opinia Guvernului, care a impus un veto (cu privire la intrarea în Schengen a celor două ţări) şi nu cedează în pofida recomandării Comisiei Europene de a admite Bulgaria şi România. Guvernul susţine că decizia sa este determinată de migranţii care sosesc în Austria. Aceşti migranţi vin, totuşi, din Ungaria mai degrabă decât din Bulgaria şi România”, a spus preşedintele austriac, citat de agenţia bulgară BTA.

„Cred că Guvernul ar trebui să-şi protejeze mai bine interesele investiţionale, şi nu doar în sectorul financiar. Austria este o ţară de origine pentru investitorii din ambele ţări.

ADVERTISING

Permiteţi-mi să adaug că zeci de mii de femei din România lucrează în ţara noastră, având grijă în permanenţă de persoane în vârstă şi bolnavi", a mai spus Van der Bellen.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇