Orban, felicitări pentru Vela și AEP pentru organizarea alegerilor. Ministrul și-a delegat din atribuții ca să fie candidat

Orban, felicitări pentru Vela și AEP pentru organizarea alegerilor. Ministrul și-a delegat din atribuții ca să fie candidat

Premierul Ludovic Orban a transmis, joi, în debutul şedinţei de Guvern, felicitări miniştrilor pentru organizarea alegerilor şi a afirmat că ”marea bombă mediatică a fost un mare fâs”.

”Vreau să vă felicit pentru modul în care aţi organizat alegerile, sigur, împreună cu AEP-ul şi celelalte instituţii. Am înţeles că până la urmă marea bombă mediatică a fost un mare fâs, dar e o obişnuinţă ca la postul respectiv de televiziune infractorii să fie prezentaţi oameni cinstiţi şi oamenii cinstiţi să fie prezentaţi ca hoţi”, a declarat, joi, premierul Ludovic Orban în debutul şedinţei de Guvern.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Premierul a admis că au mai existat incidente minore în ziua alegerilor.

”Sigur, incidente, dar incidente minore şi am remarcat mobilizarea din ziua votului în condiţiile de dificultate extremă în care s-au desfăşurat alegerile. Chiar vreau să vă felicit, domnule ministru”, a mai transmis Orban.

Amintim că Marcel Vela a delegat atribuțiile pe care le avea ca președinte al Comisiei Tehnice Centrale pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor, deoarece a condus lista de consilieri locali la Consiliul Local al orașului Caransebeș, unde a fost primar pentru 12 ani.

Această comisie se ocupă de comunicarea cu prefecturile.

Scandalul de la Sectorul 1 și informațiile false prezentate de Antena3

În ce privește ”bomba mediatică” la care face referire premierul, Antena 3 a prezentat, miercuri seară, imagini în care a susţinut că apar membri ai USR care umblă la sacii cu voruri în Secorul 1. 

Biroul electoral al Circumscripţiei Electorale Sector 1 Municipiul Bucureşti a precizat ulterior că în imaginile filmate în noaptea de 28 spre 29 septembrie apar preşedintele BES 1 şi preşedintele secţiei de votare pentru a ridica sacul care conţine semnăturile votanţilor.

„Alături de aceştia se aflau şi reprezentanţi USR-PLUS, care în conformitate cu dispoziţiile art. 98 alin. 4 din Legea nr. 115/2015, au solicitat să participe la procedură, cerere admisă de către preşedinte tocmai pentru a se asigura transparenţa procesului electoral”, prezicează sursa citată.

BES 1 a adaugat că activităţile desfăşurate în interiorul încăperii au avut ca obiect exclusiv ridicarea unui sac care conţinea lista cu semnăturile votanţilor, sac care a fost înmânat preşedintelui secţiei de votare.

„Ulterior, semnăturile de pe listele electorale au fost numărate din nou de către preşedintele secţiei de votare, sub coordonarea unui membru al Biroului Electoral al Circumscripţiei Electorale Sector 1, pentru a verifica dacă acestea coincid cu semnăturile notate pe procesul-verbal de consemnare a rezultatelor votării, conform dispoziţiilor art. 6 din hotărârea nr. 98 din 15.09.2020 a BEC”, a mai transmis BEC. 

Citește mai multe despre scandalul de la Sectorul 1:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!