PSD a depus la BEC o cerere de renumărare a voturilor pentru Primăria Sectorului 1, după ce Clotilde Armand l-a acuzat pe Tudorache de tentativă de fraudare a alegerilor

PSD a depus la BEC o cerere de renumărare a voturilor pentru Primăria Sectorului 1, după ce Clotilde Armand l-a acuzat pe Tudorache de tentativă de fraudare a alegerilor

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, anunţă că partidul a depus la Biroul Electoral Central o solicitare de renumărare a voturilor pentru Primăria Sectorului 1.

El a precizat că numărătoarea paralelă a voturilor realizată de PSD arată că primarul în funcţie Daniel Tudorache ar avea cu peste 200 de voturi mai mult decât al doilea candidat clasat, Clotilde Armand.

ADVERTISING

Marcel Ciolacu a catalogat drept ”o tâmpenie” ideea conform căreia PSD ar fi putut frauda alegerile pentru Primăria Sectorului 1 al Capitalei.

”Avem o numărătoare paralelă, fiecare reprezentant al unui partid în secţia de vot pleacă acasă cu o copie după procesul verbal. Fiecare partid are un soft, are programul care e simplu, e un excel, nu e o grozăvie, unde se adună voturile.

La numărătoarea paralelă a PSD ne dă că domnul Daniel Tudorache a câştigat alegerile cu două sute şi ceva de voturi, şi atunci avem şi noi aceste întrebări: Dom-le, e posibil să fi fost introduse eronat în soft-ul BEC-ului anumite buletine de vot, anumite procese verbale şi avem acest drept să vedem aceste lucruri”, a declarat Marcel Ciolacu.

ADVERTISING

S-a depus plângere la BEC ca să fie iarăşi numărate toate voturile”, a adăugat Ciolacu.

”Vom vedea unde este greşeala: este la noi, este la dânşii?”

El a explicat şi procedura care ar trebui urmată.

”Prima oară se verifică la BEC dacă au fost introduse corect procesele verbale. E matematică, e fixă matematica, e o ştiinţă fixă şi vom vedea unde este greşeala: este la noi, este la dânşii? Ce să falsifici? Copii după procesele verbale? Originalele sunt la BEC”, a mai afirmat preşedintele social-democrat.

ADVERTISING

Acesta a menţionat că, în urma renumărării votului, se aşteaptă ”să câştige cel care a fost votat de către bucureşteni”.

Ciolacu susţine că PSD are doar câte un reprezentant în secţiile de votare, în timp de PNL, sau USR PLUS au mai mulţi.

”S-au dus acele vremuri de tristă amintire în care din informaţiile mele, campioni erau PDL-ul. E o problemă de introducere a unor date într-un sistem”, a mai explicat Ciolacu.

La Sectorul 1, după numărarea a 93,69% dintre voturi, Clotilde Armand are 41,32%, Daniel Tudorache (PSD) – 39,46%, iar Ioana Constantin (PMP) – 7,75%.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇