Dan Tudorache susține că a câștigat Sectorul 1, deși rezultatul exit poll a fost categoric în favoarea lui Clotilde Armand. Reacția USR

Dan Tudorache susține că a câștigat Sectorul 1, deși rezultatul exit poll a fost categoric în favoarea lui Clotilde Armand. Reacția USR

Dan Tudorache, actualul primar al Sectorului 1 al Capitalei, spune că numărătoarea paralelă a PSD îl dă victorios și că se află la o distanță de doar 200 de voturi de Clotilde Armand.

Asta deși cifrele de la exit poll o dădeau aseară favorită pe candidata Alianței USR PLUS.

„Breaking news! După terminarea numărătorii paralele, am în plus 200 de voturi față de Clotilde Armand! Așteptăm rezultatele oficiale de la BEC (Biroul Electoral Central - n.red)!”, a scris pe Facebook Dan Tudorache.

ADVERTISING

Însă numărătoarea paralelă a USR PLUS arată că Clotilde Armand ar fi câștigat cu o diferență de 900 de voturi, susțin surse politice pentru SpotMedia.ro.

Reacția oficială a USR

De altfel, liderul USR, Dan Barna, spune că este optimist că următorul primar al Sectorului 1 al Capitalei va fi Clotilde Armand.

„Să nu uităm că aseară Gabriela Firea își imagina că rămâne primar și trebuie să se întoarcă la lucru astăzi. Singurul rezultat relevant care contează e cel de la BEC. Suntem foarte optimiști și am toată convingerea că următorul primar al Sectorului 1 este Clotilde Armand”, spune Dan Barna.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La rândul său, liderul USR Bucureşti Claudiu Năsui a precizat că sunt peste 1.000 de voturi diferenţă pe care le are Clotilde Armand în faţa lui Daniel Tudorache.

„Legat de zvonul lansat de candidatul PSD la Primăria Sectorului 1 că ar fi câştigat, din numărătoarea noastră paralelă doamna Clotilde Armand are peste 1.000 de voturi diferenţă faţă de domnul Tudorache. Din numărătoarea unui alt partid care ne-a comunicat-o, are peste 1.400 de voturi.

Ca să vă dau şi cifre, din numărătoarea noastră, domnul Tudorache a obţinut 35.419 de voturi, iar doamna Clotilde Armand 36.454 de voturi. Staţi fără griji, păzim votul de la alegerile locale”, a scris Claudiu Năsui luni pe Facebook. 

ADVERTISING
https://www.facebook.com/ClaudiuNasuiUSR/posts/3268798383209627

Iată rezultatele sondajului CURS Avangarde pentru duminică, la ora 21:00:

Clotilde Armand (Alianţa USR PLUS) – 48%

Dan Tudorache (PSD) – 36,5%

Ioana Constantin (PMP) 7,5%

Adina Alberts (Alianța București 2020) – 1,8%

Amalia Nenovici – 1,5%

Daniel Bucura – 1,5%

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇