Reacția Gabrielei Firea după ce rezultatele exit-poll au dat-o învinsă la scor în București

Reacția Gabrielei Firea după ce rezultatele exit-poll au dat-o învinsă la scor în București

Gabriela Firea a oferit prima reacție după ce rezultatele exit-poll au dat-o drept perdantă în cursa pentru Primăria Capitalei, în fața lui Nicușor Dan.

Nicușor Dan câștigă la scor în fața Gabrielei Firea, PSD pierde cel puțin trei sectoare în București

"În condiții foarte grele, de pandemie, știm că foarte mulți dintre cei care și-ar fi dorit să ajungă în secțiile de votare s-au temut din cauza coronavirusului și au renunțat. Cei care au trecut peste acest prag au făcut un lucru foarte bun pentru comunitățile lor.

Dimineață vom vedea exact care este rezultatul real al alegerilor. Cel puțin așa s-a întâmplat acum 4 ani în București. Orice cifre care se anunță în această seară, rezultate ale unor sondaje, nu au cum să fie cele oficiale. Le luăm ca atare, dar asta nu înseamnă că avem în această seară învinși și învingători. Le transmit tuturor colegilor să fie atenți cum numără voturile și să respecte voturile cetățenilor. Declarația în legătură cu rezultatul oficial o voi face mâine.

ADVERTISING

Vă mărturisesc sincer, cred că trebuie să mă mai nasc o dată să fac o astfel de campanie urâtă, murdara, degradantă, cum au făcut principalii mei contracandidați, în special candidatul dreptei aproape unite. Proprii mei copii care deschideau pe Youtube desene animate, prietenii mei găseau plătite, sponsorizate, tot felul de filmulețe la adresa mea, care nu au nimic în comun cu realitatea sau cu ce am făcut eu. Este total incorect, au fost lovituri nemeritate sub centură! Eu nu am făcut așa ceva, nu am făcut tot felul de cartonașe în care să-i pictez în culori urâte pe contracandidații mei", a spus Firea.

ADVERTISING

De asemenea, Firea a acuzat dreapta că i-a manipulat pe bucureșteni în ultima perioadă.

"Un alt lucru care mi s-a părut inadecvat a fost că nu a fost despre faptul că nu avem Centură pentru că Guvernul nu a vrut să o dea la Primărie, că nu avem apă caldă pentru că Elcen-ul a făcut revizii ca să se supere bucureștenii pe Gabriela Firea. Apa caldă nu vine de la Gabriela Firea! Apa caldă vine 60% de la Guvern. Din păcate, au reușit să-i convingă pe mulți că eu aș fi de vină! Candidatul dreptei ar merita premiul întâi la manipulare!

În loc să vorbim despre grădinițe, creșe, am vorbit despre domnul Ion Iliescu, retras din activitatea publică de ani de zile Eu sunt convinsă că majoritatea bucureștenilor mi-a dat un vot de încredere, iar de mâine va trebui să mă întorc la treabă. În caz contrar, sunt același om demn, implicat și îi voi iubi pe bucureșteni", a mai spus Firea.

ADVERTISING

Conform rezultatelor exit-poll Curs-Avangarde (la ora 19:00), Nicușor Dan a obținut 47.2% din voturi, în timp ce Gabriela Firea 39%.

Traian Băsescu are 8.6% din voturi, Florin Călinescu 1.7%, iar Călin Popescu Tăriceanu 1.6%.

Citește și:

Nicușor Dan cere vigilență maximă până la predarea proceselor verbale din secțiile de vot: Azi e ziua de naștere a noului București!

Reacția Gabrielei Firea după ce rezultatele exit-poll au dat-o învinsă în București

Orban: Pentru prima oară PNL bate PSD-ul fără drept de apel. Am eliberat Bucureştiul

Clotilde Armand câştigă Primăria Sectorului 1 cu 9 procente în faţa lui Dan Tudorache – rezultate exit poll

Primăria Sectorului 2 e câștigată de Radu Mihaiu, candidatul USR-PLUS - rezultate Exit-poll

Robert Negoiţă a câştigat Primăria Sectorului 3

Daniel Băluţă câștigă detașat Primăria Sectorului 4 cu 55% din voturi - exit poll

Luptă strânsă la Primăria Sectorului 5: 2 candidați sunt la egalitate la exit-poll

Ciprian Ciucu câştigă Primăria Sectorului 6 cu 13 procente în faţa lui Gabriel Mutu

Barna: Forţa care luptă cu PSD-ismul este USR-PLUS / Cioloş: Aveţi în faţă o nouă forţă politică a României

Iată ce incidente s-au înregistrat duminică la secțiile de votare în ţară

Vezi şi cele mai importante informaţii din ziua alegerilor locale 2020

Cum a fost prezența la vot la alegerile din 2020 comparativ cu cele din 2016


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇