Nicușor Dan cere vigilență maximă până la predarea proceselor verbale din secțiile de vot: Azi e ziua de naștere a noului București!

Nicușor Dan cere vigilență maximă până la predarea proceselor verbale din secțiile de vot: Azi e ziua de naștere a noului București!

Nicușor Dan a susținut duminică seara prima declarație după anunțarea rezultatelor exit-poll, care îl dau câștigător în fața Gabrielei Firea la Primăria Capitalei.

El le-a cerut celor de la USR, PLUS și PNL să fie vigilenți în continuare, până la predarea proceselor verbale din secțiile de vot, pentru a nu lăsa loc de fraude ce ar putea să schimbe rezultatul alegerilor.

Nicușor Dan le-a mulțumit alegătorilor, despre care au spus că au dovedit ”că sunt mai inteligenți decât noi” și a transmis că de azi începe construcția noului București.

Ulterior, într-o intervenție la Realitatea Plus, Dan a vorbit și despre contractele PMB pe care, în campanie, le-a semnalat ca fiind dubioase, cele de la Parcul Verdi și cel cu Constanda.

ADVERTISING

"Vă promit că mă voi uita cu mare atenție la tot ce stă în spatele acestor contracte", a spus Nicușor Dan.

De asemenea, Dan a explicat și ce se va întâmplă cu procesele intentate de asociația să Primăriei Municipiului București.

"În momentul în care o acțiune e înaintată spre instanță, părțile au un rol secundar. Judecătorul e cel care se uită la acte și decide cine are dreptate", a răspuns Dan.

SpotMedia.ro v-a transmis, în format LIVE TEXT, declarația susținută de Nicușor Dan:

ADVERTISING

21:17 - Odată ce a început declarația Gabriela Firea, a venit la microfon și Nicușor Dan.

  • Azi e ziua de naștere a noului București!
  • Am încredere că după numărarea votului voi fi primarul Capitalei.
  • Am încredere că majoritatea colegilor nosștri vor câștiga primăriile de sector și în consilii va fi o majoritate a PNL și USR-PLUS.
  • Vreau să le mulțumesc bucureștenilor că ne-au dat încredere în ciuda campaniei murdare desfășurate împotriva noastră.
  • Vreau să mulțumesc voluntarilor cu care am făcut împreună campania din 2012, 2016 și 2020.
  • Sunt mai bucuros pentru bucuria voastră decât pentru propria mea bucurie.
  • Vreau să mulțumesc personalităților publice care au garantat pentru mine, celor care au donat dezinteresat în campanii.
  • Îi asigur pe bucureșteni că începe schimbarea în bine a administrației din București.
  • Bucureștiul nu poate decât să reușească. Îi asigur pe bucureșteni că vom colabora cu ei, cu mediul de afaceri, specialiștii, ONG-urile.
  • Trăim într-o lume complexă și Primăria Capitalei nu poate ă fie condusă în stilul Elena Ceaușescu.
  • Și vreau să vă obișnuiți de acum - știu, e greu - dar vreau să vă obișnuiți că Primăria va fi partenerul vostru.
  • Vreau să-i asigur pe cei care nu ne-au votat azi că noul București nu e un oraș care să excludă pe cineva, dimpotrivă. Îi chemăm pe toți să fim parteneri în construcția noului București.
  • Ultimul lucru foarte important, îi rog pe reprezentanții USR PLUS și PNL să fie vigilenți în această seară. Am câștigat cu multă muncă o campanie grea, bucureștenii ne-au dat voturile lor și avem responsabilitatea ca voturile lor să se regăsească în procesele verbale.
  • Asta am avut de spus. E o seară frumoasă, mulțumim bucureștenilor, care, ca de obicei, sunt mai inteligenți decât noi.
  • Mulțumesc.
ADVERTISING

21:00 - Nicușor Dan a început deja să transmită LIVE pe Facebook, dar nu face încă declarații, așteptând să vorbească întâi să vorbească președinții PNL și USR, Ludovic Orban și Dan Barna.

”A fost o zi extraordinară, a fost o campanie plină de evenimente și sunt bucuros că am putut să fiu aproape de bucureșteni. Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de noi și le promit că vom construi împreună Noul București”, a scris pe Facebook Nicușor Dan.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇