Formațiunile politice au aflat primele rezultate ale alegerilor locale 2020. Care a fost atmosfera de la sediile de campanie

Formațiunile politice au aflat primele rezultate ale alegerilor locale 2020. Care a fost atmosfera de la sediile de campanie

Românii și-au ales azi primarii, consilierii locali şi judeţeni pentru următorii 4 ani.

La sediile de campanie ale principalele formațiuni a fost liniste în timpul zilei. Abia după ora 19.00 lucrurile s-au mai animat.

După aflarea primelor rezultate ale exit poll-ulurilor realizate de institutele de sondare, la sediul lui Nicușor Dan, dar și la USR-PLUS și PNL entuziasmul a fost mare.

În schimb, la PSD, Gabriela Firea nici măcar nu a venit la sediul din Kiseleff. A preferat ca după aflarea primelor rezultate să transmită un mesaj, live, de la sediul din Ion Ionescu de la Brad.

Iată ce incidente s-au înregistrat duminică la secțiile de votare în ţară

ADVERTISING

Vezi şi cele mai importante informaţii din ziua alegerilor locale 2020

Cum a fost prezența la vot la alegerile din 2020 comparativ cu cele din 2016

SpotMedia.ro v-a prezentat care este atmosfera de la sediile de campanie ale lui Nicușor Dan, USR-PLUS și PSD.

21:50 - Și la sediul USR-PLUS entuziasmul e în continuare mare, iar cei prezenți s-au stropit cu șampanie.

21:36 - La sediul de campanie al lui Nicușor Dan a fost mare entuziasm în timpul discursului său, oamenii au aplaudat și au scandat, transmite corespondentul SpotMedia.ro. Răzleț, s-a auzit câte un ”Firea la pușcărie”. După declarația susținută, Nicușor Dan a plecat spre sediul PNL.

ADVERTISING

21:30 - Toată lumea e cu ochii pe Constanța. Dan Barna a anunțat că-l susține pe Stelian Ion și că ar fi fericit să câștige.

21:26 - Dan Barna a ținut un discurs optimist, anunțând că alianța va avea peste 3.000 de consilieri locali și județeni.

Dan-Barna-alegeri
Foto: SpotMedia.ro

21:24 - La sediul USR-PLUS, membrii alianței au fost fericiți. Clotilde Armand a fost surprinsă de rezultatul exit poll-ului. Cu câteva minute înainte de publicarea estimărilor a declarat pentru SpotMedia.ro că “nu știu care va fi rezultatul. Nu știu nici măcar prezența”, a spus ea, explicând că a fost preocupată să mobilizeze alegătorii să meargă la urne.

ADVERTISING

21:05 - Gabriela Firea nu a venit la sediul PSD din Kiseleff, fiind la cel din Ion Ionescu de la Brad, transmite corespondentul SpotMedia.ro.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că nu știe dacă Gabriela Firea a câștigat sau a pierdut și că așteaptă numărătoarea voturilor.

20:39 - La sediul USR-PLUS, a venit Radu Mihaiu, candidatul Alianței la Sectorul 2. ”Cred că am câștigat. A fost o zi importantă pentru mine. Aștept cu încredere numărătoarea voturilor”, a declarat el.

20:34 - Magda Grădinaru, corespondentul SpotMedia.ro, spune că la sediul de campanie al lui Nicușor Dan se simte deja victoria.

20:30 - Vasile Dâncu este optimist. Ajuns la sediul de campanie al PSD, acesta spune că nu crede că Gabriela Firea a pierdut alegerile, transmite corespondentul SpotMedia.ro. Totodată, el spune că social democrații au șanse să câștige Capitala și câteva primării de sector.

20:28 - A ajuns și copreședintele USR-PLUS la sediul de campanie al Alianței.

Dacian-Ciolos-1
Foto: SpotMedia.ro

20:07 – “Între orele 15.00 și 18.00, în secțiile din sector a fost foarte puțină lume. Nu am nicio idee despre rezultat”, a declarat Simona Spătar, candidat USR-PLUS, Sector 4, transmite corespondentul SpotMedia.ro aflat la sediul de campanie USR-PLUS.

19:53 - La sediulde campanie al lui Nicușor Dan presa se pregătește pentru declarațiile pe care acesta le va susține la ora 21.00.

presa-sediu-Nicusor-Dan
Foto: SpotMedia.ro

19:40 - Nicușor Dan nu va fi prezent la sediul USR-PLUS din Bulevardul Kiseleff, aflându-se la sediul său de campanie. Dacian Cioloș va fi maestrul de ceremonii care vine de la Zalău, localitatea în care a votat, transmite corespondentul SpotMedia.ro. La sediul USR-PLUS va fi prezentă și candidata de la Sectorul 4, Simona Spătar.

Clotilde Armand nu va veni, rămâne pe teren cu echipele de monitorizare ale secțiilor de votare ca să nu se întâmple ce s-a întâmplat în urmă cu patru ani când a crezut că a câștigat, pierzând la mustață. Pentru prima dată, USR-PLUS va avea o numărătoare paralelă a voturilor. Rezultatele vor fi făcute publice pe parcursul nopții.

”Miza noastră în aceste alegeri nu e să câștigâm un anumit număr de primari. Miza noastră e să intrâm în cât mai multe consilii județene și locale și să formăm majorități”, a declarat Liviu Iolu, din echipa de campanie PLUS.

Liviu-Iolu-1
Foto: SpotMedia.ro

19:20 - La sediul de campanie al lui Nicușor Dan atmosfera s-a animat puțin după ora 19.00, transmite corespondentul SpotMedia.ro.

Nicușor Dan a făcut apel, din nou, la toți cei care nu au mers la vot să se prezinte la urne.

”Va rog, cei care nu ați fost la vot să o faceți în cele 2 ore. Dacă vom continua ritmul de vot vom sărbători în această seară intrarea în normalitate”, a declarat Nicușor Dan.

Nicusor-Dan-2
Foto: SpotMedia.ro

19:20 - La sediul PSD se află liderul formațiunii, Marcel Ciolacu. Este așteptată și Gabriela Firea, candidatul social democraților la Primăria Capitalei.

PSD
Foto: SpotMedia.ro

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇