Antena 3 a difuzat imagini cu persoane care umblă la sacii cu voturi în Sectorul 1. Firea și Ciolacu acuză fraudă, Clotilde Armand un fake news. Poliția face verificări (Video)

Antena 3 a difuzat imagini cu persoane care umblă la sacii cu voturi în Sectorul 1. Firea și Ciolacu acuză fraudă,  Clotilde Armand un fake news. Poliția face verificări (Video)

Antena 3 a difuzat, miercuri seara, imagini video despre care susține că îi arată pe membri USR PLUS umblând la sacii cu voturi pentru Sectorul 1 al Capitalei. Acum, Firea și Ciolacu vor anularea/ repetarea alegerilor. Pe fir au intrat și procurorii și polițiștii. Iată detaliile poveștii:

Firea vrea repetarea alegerilor

Primarul general în funcţie, Gabriela Firea, care, potrivit datelor provizorii, a pierdut cursa pentru un nou mandat, cere repetarea alegerilor.

Jocul de-a frauda și isteria colectivă

”Noaptea ca hoţii! Imagini şocante! Fraudă dovedita! Membri USR-Plus cotrobăie în sala cu sacii plini cu voturi. Şi chiar iau saci şi îi scot din sală. Dacă organizam noi alegerile de o asemenea manieră penală, era toata lumea în strada! Lucrurile nu pot rămâne aşa! Trebuie informate toate organismele internaţionale! Alegerile trebuie repetate!!”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Gabriela Firea.

ADVERTISING
https://www.facebook.com/gabifirea/posts/3605506576178790

Reacţia acesteia vine după ce Antena 3 a difuzat imagini în care apar persoane despre care se afirmă că ar fi membri ai USR-PLUS şi care umblă la sacii cu voturi, păziţi de jandarmi, în Sectorul 1.

Clotilde Armand, despre tentativa de fraudă de la Sectorul 1: O anchetă trebuie dusă până la capăt, vinovații trebuie pedepsiți

Ce spune Jandarmeria

Jandarmeria Bucureşti a transmis, însă, că nu s-a intrat în zona securizată în care sunt păstrate voturile.

”Încăperea în care sunt depozitate materialele electorale este asigurată cu post permanent de protecţie. Accesul în zona respectivă este restricţionat pe timpul cât aceasta este sigilată şi permis doar celor care au acest drept. Persoanele care au intrat în clădirea în care se află şi Biroul Electoral, au fost legitimate şi nu li s-a permis accesul în zonă acestea părăsind incinta. Nimeni nu a pătruns în zona restricţionată”, a transmis, miercuri seară, Jandarmeria Bucureşti.

ADVERTISING

Jandarmii au precizat că, ulterior, în perimetrul exterior al clădirii,  mai multe persoane se filmau reciproc, cu telefoanele mobile şi purtau discuţii contradictorii, fapt pentru care s-au luat măsuri de ordine publică în zonă.

Iohannis, despre posibila fraudare a votului: Cei vinovați vor fi trași la răspundere! Ce spune despre al doilea val al pandemiei și Legile Justiției

Poliția a intrat pe fir

Inspectoratul General al Poliţiei Române a transmis că situaţia este verificată.

”În urma imaginilor apărute în spaţiul public, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti- Sectorul 1- Secţia nr 4, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au demarat verificări, pentru stabilirea situaţiei de fapt”, a transmis Poliţia Română.

Imaginile vor fi ridicate şi analizate. 

Claudiu Năsui (USR-PLUS): Sunt prea multe aberații statistice care trădează o potențială fraudă în Sectorul 5. Îl susținem pe Băcanu, am cerut renumărarea voturilor

ADVERTISING

Clotilde Armand acuză un fake news și a sesizat CNA

La rândul său, candidata USR PLUS la Primăria Sector 1, Clotilde Armand, a afirmat, miercuri seară, că imaginile sunt un fake news, fiind surprinse în momentul numărării voturilor.

Armand a anunţat că a sesizat CNA în legătură cu manipularea publicului prin difuzarea acelor imagini, dar şi procurorii cu privire la modul în care imaginile din arhiva Biroului Electoral Sector 1 au ajuns la Antena 3.

”Într-o ţară normală domnul Tudorache şi doamna Firea erau arestaţi deja. Dar niciodată nu e prea târziu”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

https://www.facebook.com/clotildearmand.ro/posts/3341336245942407

Declic: Peste 10.500 de oameni cer Parchetului General să ancheteze acuzaţiile de fraudă electorală

Ciolacu vrea anularea alegerilor

La rândul său, liderul PSD, Marcel Ciolacu, cere anularea alegerilor din Bucureşti, acuzând fraudarea acestora de către USR PLUS şi solicită demisia ministrului de Interne, Marcel Vela.

În plsu, social-democratul a distribuit, miercuri seară, pe Facebook, imaginile care au fost prezentate de către Antena 3, alături de mesajul:

”Iohannis girează un sistem mafiot! Iohannis, nici omologii tăi din Africa nu ar face aşa ceva!!! Să vezi cum useriştii fură voturile ca-n codru, cu jandarmii la uşă, dar tu să dai vina pe alţii!!! În fapt, în faţa camerelor useriştii au făcut circ şi istericale, iar pe la spate fugeau în spate cu sacii cu buletine! INIMAGINABIL pentru o ţară membră a Uniunii Europene! Toţi aceşti hoţi trebuie arestaţi urgent!”.

Cu frauda la lumină: Sacul cu voturi, un proces-verbal și Piedone la putere, după Colectiv

Liderul PSD cere demisia ministrului de Interne.

”Demisia VELA pentru că ţi-ai pus interlopii în uniformă de jandarm să păzească hoţii! PNL este părtaş la acest furt şi trebuie să răspundă pentru că Guvernul lor de incompetenţi şi hoţi a organizat alegerile! Vă asigur că lucrurile nu rămân aşa! Toţi veţi ajunge la puşcărie! Vom sesiza toate instituţiile internaţionale! Europa trebuie să ştie cine sunteţi, hoţilor!!! Alegerile au fost în mod evident fraudate şi trebuie anulate”, a mai scris Marcel Ciolacu.

https://www.facebook.com/CiolacuMarcel/posts/5144522208906519

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇