Claudiu Năsui (USR-PLUS): Sunt prea multe aberații statistice care trădează o potențială fraudă în Sectorul 5. Îl susținem pe Băcanu, am cerut renumărarea voturilor

Claudiu Năsui (USR-PLUS): Sunt prea multe aberații statistice care trădează o potențială fraudă în Sectorul 5. Îl susținem pe Băcanu, am cerut renumărarea voturilor

USR-PLUS s-a alăturat demersului făcut de Cristian Băcanu, candidatul susținut la Primăria Sectorului 5, și a cerut renumărarea voturilor în acest sector, din cauza numărului mare de nereguli și aberații statistice, explică președintele Alianței USR-PLUS București, Claudiu Năsui (foto).

”Problemele mari sunt la Sectorul 5 acum, la Sectorul 1 s-au clarificat lucrurile și e imposibil să mai fie răsturnate. La Sectorul 5, însă, sunt mult prea multe neregulile, sunt aberații statistice (…)

Mergem pe alegerea candidatului de la PNL pe care l-am susținut, dl Cristi Băcanu. El își dorește renumărarea și îl susținem, așa cum l-am susținut în toată campania. Loialitate și solidaritate!” , a declarat Claudiu Năsui pentru Spotmedia.ro.

ADVERTISING

Citește aici o relatare despre ce s-a întâmplat la Sectorul 1, sub titlul ”Cronica unui furt electoral anuntat”:

https://www.facebook.com/dan.milea.739/posts/2733074086947851?__cft__[0]=AZVsPOjIcCey9vuLcNbj_QY68JUYJgnEYFEum68PNztK1w54_UkngBb6YpnWY6j8FiVnN-vUnMuCwayiP638FA3pcNYMfhmgrfF9-Xr4wRaSm8PKi_rl4_h05VFcX-RxxwQ&__tn__=%2CO%2CP-R

Într-adevăr, Cristian Băcanu a postat pe Facebook o serie de procese verbale care arată necorelări între voturile înregistrate oficial duminică la unele secții din Sectorul 5.

ADVERTISING

Sociologic, nu pot lua doar 30% din votul politic. Sunt zeci de secții în situația asta. Suspiciunea este serioasa. Vom formula si plângere penala!”, a scris Cristian Băcanu pe Facebook.

https://www.facebook.com/CristiBacanuPF/posts/764563357656302?__cft__[0]=AZUk62ggkadi-lbWdW7BYsdKrR2cSaW2O4tJPFVUNKlzRGzBGbeccxbTVMAnTppKmtEhfjUbT2IUHPow5E658uhTFhQB_3BRqeBBDjbZPd1hVIO5nRayfl6GnYVlI7Ot2K_b9-gg19F8qDhb3HmpbX4RtpLt5G3tDiN1cDtvv9jtUqvHgbAp7KLLhb-pYWfUVFo&__tn__=%2CO%2CP-R

La rândul său, Claudiu Năsui ne-a explicat că au fost ”zone în care Nicușor Dan a fost extrem de votat (sute de voturi), iar USR-PLUS și dl Cristian Băcanu aveau doar câteva voturi”.

ADVERTISING

E neplauzibil ca sute de oameni dintr-o secție să voteze atât de diferit. Neplauzibil, nu zic imposibil, dar există, în general, o corelare între candidații unui partid și lista partidului. Iar asta se observă pe majoritatea secțiilor, de asta spun că e o aberație statistică la acelea câteva.

Și asta trădează o potențială fraudă, pe care nu o putem proba, dar ar trebui văzut mai atent.(...) Le mulțumesc delegaților noștri, marea lor majoritate au fost oameni extraordinari care s-au luptat ca să fie totul corect”, ne-a mai declarat liderul Alianței USR-PLUS București.

Anterior, Ana Ciceală (USR-PLUS București) a postat pe Facebook cererea de renumărare a voturilor ”pentru Sectorul 5 în secțiile cu probleme”

Astăzi vom sesiza și organele de anchetă penală pentru ca persoanele care au furat voturile cetățenilor să răspundă pentru aceste infracțiuni”, a mai postat Ana Ciceală.

https://www.facebook.com/AnaCicealaUSR/posts/3487901221252786?__tn__=%2CO*F

Miercuri după amiază Cristian Băcanu a anunțat că Biroul Electoral de Sector a decis renumărarea voturilor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇