Cu frauda la lumină: Sacul cu voturi, un proces-verbal și Piedone la putere, după Colectiv

Cu frauda la lumină: Sacul cu voturi, un proces-verbal și Piedone la putere, după Colectiv

Ce am văzut noaptea trecută la BEC Sector 1, unde oamenii au votat una și puterea poate ajunge tot la Daniel Tudorache,  sunt intestinele unei puteri ținute în viață prin furt, înşelăciune şi fraudă.

Asta i-a făcut posibili pe Iliescu, Dragnea, Firea, Hrebenciuc, Piedone şi pe vătafii din țară.

Mai grav, însă, e faptul că politicienii toxici ajungeau iarăşi şi iarăşi la putere, cu fiecare scrutin, tot ei, deși unii dovediți imorali, hoți și înhăitați cu sistemul interlop – şi bănuiam cu toţii frauda, azi o vedem la suprafață, în mizeria ei – a erodat încrederea în societate, în bună-credință a oamenilor, în forța reală a electoratului.

ADVERTISING

În fond, oamenii îi votează pe Dragnea şi Piedone şi Firea, ne-am spus. Oamenii nu pot să iasă din sclavia electorală. Ceilalți, semenii noştri, sunt responsabili pentru puterea toxică.

Dacă electoratul l-a vrut pe Iliescu, dacă Dragnea l-a convins, dacă Tudorache, iar nu Clotilde Armand, a fost considerat cel mai bun, atunci asta e țara, asta ne e cultura politică, comunismul ne-a infestat fibra.

Şi unii dintre noi nu au putut trăi în contradicție cu alegerea celor mulți. Cu Iliescu și cu Dragnea și cu Dăncilă. Unii au emigrat. Alții s-au retras în patriile mici.

Pentru că țara era fraudată. Vot cu vot. Pe proces-verbal. În saci cu voturi. În birouri de salubrizare.

Azi intestinele fraudei sunt la lumina zilei. Iar vinovații se văd.

Nu e electoratul.

Sunt ei, vătafii, atotputernicii, îndumnezeiții care își fac moșie și pretind să împartă ei bine în pungi de zahăr și ulei.

Pentru că frauda nu e numai în sacul cu voturi, ci şi în sărăcia cruntă din Ferentari, în copilăriile furate, în mizerie și foame și marginalizare, în dependența celor mai vulnerabili dintre noi de o cameră încălzită, un bol cu mâncare, câțiva bani cât să asigure supraviețuirea, nu și decența vieții.

Toate astea sunt fraude comise de politicienii care știu că puterea lor toxică ţine de menținerea unora în sărăcie și abrutizare.

Li se spune masă de manevră. Manipulați electoral. Săraci cu duhul, ratând interpretarea creștină. Sunt vieți fraudate, îndesate în sac, printre voturi furate, înșelate, dosite, despre care nu vom ști niciodată cu siguranță câte au fost și dacă așa a stat Ion Iliescu la putere.

Dincolo de furt și fraudă, ne-au făcut să nu avem încredere unul în celălalt și în ce putem face împreună. Să ne îndoim de buna-credința și de moralitatea celorlalți, de vreme ce îl votează pe Piedone, după Colectiv și pe primarul care și-a abuzat emoțional fiica și a filmat abuzul.

După disperarea abjectă de la Sectorul 1, suntem siguri că oamenii l-au votat pe Piedone post-Colectiv? Că voturile tuturor sunt reale? Că niciun vot nu a fost îndesat în sacul vreunui hoț?

Asta e cel mai rău dintre toate, că nu putem fi siguri. Dar prezumția că oamenii au ales în batjocura morților de la Colectiv le face tot lor bine: e în folosul lor ca vinovatul să fie un electorat abrutizat.

Să nu mergem pe fentă și să deschidem în sfârșit ancheta fraudelor care îi țin la putere, vot după vot.

E momentul ca autoritățile statului să vorbească. Ar fi o temă potrivită pentru o conferință de presă a președintelui Iohannis și nici ministrul Vela nu a mai fost de o vreme văzut.

Citeşte şi:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇