Dosar penal pentru falsificarea de documente și evidențe electorale la Sectorul 1: Poliţia precizează că omul PSD căra 473 de procese verbale

Dosar penal pentru falsificarea de documente și evidențe electorale la Sectorul 1: Poliţia precizează că omul PSD căra 473 de procese verbale

Poliția Sectorului 1 a oferit, marți, primele detalii în scandalul privind posibila fraudă electorală din Sectorul 1.

Amintim că un candidat PSD la Consiliul Local Sector 1 a fost filmat în timp ce căra mai multe procese verbale. Marți, Poliția Sectorului 1 precizează că este vorba despre 473 de procese verbale!

”Legat de apelul 112 primit ieri (luni – n.red.) la Secția 4 Poliție, fac următoarele precizări. Ieri, 28 septembrie, în jurul orei 15:45, Secția 4 Poliție a primit un apel 112 de la un bărbat, care a sesizat faptul că din incinta unde este constituit Biroul Electoral al Sectorului 1 un bărbat a ieșit și are asupra sa mai multe procese verbale de la secțiile de votare, procese verbale într-un număr mai mare.

ADVERTISING

La fața locului s-au deplasat polițiștii de la Secția 4, iar în incinta clădirii unde este constituit și Biroul Electoral au fost găsite mai multe persoane, membri ai unor formațiuni politice (...) Bărbatul avea asupra sa 473 de procese verbale”, a declarat şeful Poliţiei Sectorului 1, comisar şef de poliţie Ionuţ Dana.

Cu frauda la lumină: Sacul cu voturi, un proces-verbal și Piedone la putere, după Colectiv

El a precizat că 8 membri ai unor partide politice au fost audiați.

”La sediul poliției, au fost audiate 8 persoane în legătură cu ce s-a întâmplat acolo, în zona BES1. Procesele verbale găsite asupra bărbatului sunt în număr de 473 și în continuare efectuăm cercetări, pentru infracțiunea privind falsificarea de documente și evidențe electorale”, a completat comisarul șef de poliție.

ADVERTISING

Acesta a punctat că în prezent se fac verificări pentru a stabili autenticitatea proceselor verbale respective.

”În continuare, facem verificări prin Autoritatea Electorală Permanentă pentru a stabili autenticitatea acestor procese verbale găsite asupra bărbatului. Până în acest moment, acestea sunt singurele informații pe care vi le putem da”.

Capture
Șeful Poliţiei Sectorului 1
Foto: captură video Digi24

Omul PSD, filmat în timp ce căra procesele verbale

Un candidat PSD la Consiliul Local Sector 1 a fost filmat în timp ce căra mai multe procese verbale.

Cristina Grigorescu, candidat PNL la Consiliul Local de la Sectorul 1, este cea care a observat incidentul.

ADVERTISING

Ea a povestit că a fost la BES1, moment în care l-a observat pe bărbat cu documentele în brațe.

”Când să plecăm de acolo, am văzut un grup de indivizi tineri. Am avut însă un șoc atunci când am observat că unul dintre ei ducea un teanc de procese verbale. Când m-am apropiat, am înțeles și că e vorba de documente originale, nu copii (…) a durat cam 15 minute să smulgem două cuvinte de la el”, a povestit Cristina Grigorescu pentru universul.net.

Apoi, femeia l-a urmărit pe bărbat în lift și în clădire, încercând să obțină de la el niște clarificări. Însă nu a avut succes. Individul a negat tot timpul că acel teanc provine din biroul electoral sau că este vorba despre procese verbale originale. Asta, deși din semnături se putea observa că nu este vorba despre copii.

Iată aici detalii - Noi dezvăluiri despre frauda de la Sectorul 1: Un bărbat care căra un teanc de procese verbale a fost prins în flagrant (Video)

Ce spune Tudorache

Dan Tudorache, cel care își dispută funcția de primar al Sectorului 1 cu Clotilde Armand, a oferit, marți, o explicație referitoare la scandalul momentului.

Cu privire la acest incident, Tudorache susţine că este normal ce s-a întâmplat.

”Avea dreptul să strângă acele procese verbale de la reprezentanţii PSD din secţie. Nu ştiu dacă erau 100. Cu siguranţă avea mai puţine. S-a dus în acel loc pentru că cineva le strângea şi mergea cu ele la partid.

E un reprezentat al partidului care strânge procese verbale de la reprezentanții noștri din secție. Atâta tot. S-a dus un procuror la președintele secției și l-a întrebat ce e ilegal și a zis că nimic. E o țară liberă, pot face câte plângeri vor (referitor la USR care a sesizat Parchetul – n.red.)”, a spus Dan Tudorache.

Explicațiile lui Tudorache pentru omul PSD prins când căra procese verbale

Între timp, Armand a precizat că azi va cere Parchetului General să preia ancheta despre situația de la Biroul Electoral al Sectorului 1.

Citește mai multe detalii despre scandalul momentului:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇