Vela, primele declarații în scandalul acuzațiilor de fraudă de la Sectorul 1. Confirmă cele anunțate de BES1: În imaginile cu sacii cu voturi nu sunt membri USR PLUS

Vela, primele declarații în scandalul acuzațiilor de fraudă de la Sectorul 1. Confirmă cele anunțate de BES1: În imaginile cu sacii cu voturi nu sunt membri USR PLUS

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a făcut joi primele declarații despre scandalul acuzațiilor de fraudă de la Sectoruul 1.

Astfel, el a subliniat că există în momentul de față două dosare penale în acest caz și a subliniat că MAI nu intervine în aceste verificări.

”In ceea ce priveste evenimentele din aceste zile, vreau să vă spun că primul eveniment a fost înregistrat la MAI în baza unei sesizări la 112. MAI a înaintat spre Parchetul Sectorului 1 acest dosar, la care lucrează doi procurori, vor fi audiate persoane.

În urma imginilor publicate aseară, ne-am autosesizat și se fac cercetări. MAI nu intervine în această verificare, dar sunt convins ca ea va reflecta realitatea”, a declarat Marcel Vela.

ADVERTISING

Totodată, ministrul de Interne a precizat și cine erau persoanele din imaginile care au apărut în presă cu oameni care umblau în sacii cu voturi, confirmând cele anunțate anterior de Biroul Electoral Sector 1.

”Confirm că în urma analizelor și cercetărilor cei prezenți în imagini sunt președintele BES1, un membru al BES1, delegat din partea partidului PPU-SL (partidul lui Dan Voiculescu - n.red.), cel care depozitează un sac, președintele secției de votare și 3 observatori”, a subliniat Vela.

El a afirmat că a vazut un atac constant asupra Ministerului de Interne în ceea ce privește desfășurarea scrutinului și a subliniat că nu are nicio atribuție in acest sens.

”MAI asigura doar protecția secțiilor de votare, paza și ordinea din proximitatea secțiilor de vot, intervine când sunt fapte care denotî intervenția noastră”, a mai spus Marcel Vela.

ADVERTISING

Omul PSD, filmat în timp ce căra procesele verbale

Primul scandal privind acuzații de fraudă la Sectorul 1 a apărut după ce un candidat PSD la Consiliul Local Sector 1 a fost filmat în timp ce căra mai multe procese verbale.

Cristina Grigorescu, candidat PNL la Consiliul Local de la Sectorul 1, este cea care a observat incidentul.

Ea a povestit că a fost la BES1, moment în care l-a observat pe bărbat cu documentele în brațe.

”Când să plecăm de acolo, am văzut un grup de indivizi tineri. Am avut însă un șoc atunci când am observat că unul dintre ei ducea un teanc de procese verbale. Când m-am apropiat, am înțeles și că e vorba de documente originale, nu copii (…) a durat cam 15 minute să smulgem două cuvinte de la el”, a povestit Cristina Grigorescu pentru universul.net.

ADVERTISING

Apoi, femeia l-a urmărit pe bărbat în lift și în clădire, încercând să obțină de la el niște clarificări. Însă nu a avut succes. Individul a negat tot timpul că acel teanc provine din biroul electoral sau că este vorba despre procese verbale originale. Asta, deși din semnături se putea observa că nu este vorba despre copii.

Scandalul cu imaginile

Miercuri seara a izbucnit un nou scandal privind posibila fraudă de la Sectorul 1, a cărui primărie a fost disputată de Clotilde Armand (USR-PLUS) și Dan Tudorache (PSD).

Antena 3 a difuzat imagini video despre care susține că îi arată pe membri USR PLUS umblând la sacii cu voturi pentru Sectorul 1 al Capitalei.

Ulterior, Firea și Ciolacu au cerut anularea/repetarea alegerilor. Pe fir au intrat și procurorii și polițiștii.

Interesant este că imaginile filmate cu telefonul mobil de pe monitoare au fost publicate și de Marcel Ciolacu pe contul său de Facebook. Momentan, nu se știe cum partidul a intrat în posesia lor.

Imaginile provin din Biroul Electoral al Sectorului 1, care funcționează în aceeași clădire cu sediul de campanie al lui Dan Tudorache.

Citește mai multe detalii despre acest nou scandal:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇