PSD va face plângere la Parchetul General pentru situaţia de la Sectorul 1

PSD va face plângere la Parchetul General pentru situaţia de la Sectorul 1

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că social-democraţii vor face plângere la Parchetul General în cazul situaţiei de la Biroul Electoral al Sectorului 1. El spune că acolo au fost zeci de încălcări ale legii, iar aceste decizii au fost luate de preşedintele BES.

Marcel Ciolacu a fost întrebat, joi, ce părere are despre faptul că USR a afirmat că nu s-a întâmplat nimic ilegal la Biroul Electoral de Sector, că totul a fost aprobat de preşedintele BES.

"Sunt zeci de încălcări. Am şi spus, aceste decizii au fost luate de preşedinte. Cum se poate într-o cameră să fie observatori numai de la un partid politic şi candidatul unui partid politic şi preşedintele Biroului Electoral. Ei ce au făcut acolo? Să ne explice. Am înţeles că a fost o renumărare, să ne arate procesul-verbal de renumărare semnat de către toţi membrii Biroului Electoral”, a afirmat liderul PSD.

ADVERTISING

Clotilde Armand dă noi explicații despre imaginile difuzate de Antena 3: Nu noi suntem vizați de acest măcel mediatic, ci președintele BES 1, care e procuror

Plângere la Parchetul General

Ciolacu a declarat că social-democraţii vor face plângere la Parchetul General în acest caz.

Întrebat cum au ajuns acele imagini din cadrul Biroului Electoral de Sector în presă, liderul PSD a răspuns: “Am văzut că doamna candidat a USR-ului are o singură problemă, de ce a existat acea cameră. În toată clădirea au fost camere, iar preşedintele Biroului Electoral a dispus acoperirea lor”.

ADVERTISING

Noi precizări de la Jandarmerie, în scandalul de la Sectorul 1. Accesul în încăperea cu materiale electorale este permis doar cu acordul preşedintelui BES

Renumărarea voturilor la Călărași

De asemenea, Marcel Ciolacu s-a referit şi la situaţia de la Călărăşi, unde Biroul Electoral Judeţean a decis renumărarea voturilor din municipiul Călăraşi.

“Am înţelesc că cei de la Călăraşi au făcut deja o contestaţie la BEC. E curios, unde nu a câştigat PNL-ul se acceptă renumărarea. Unde depune PSD-ul solicitare, nu se acceptă. E destul de curios”, a mai afirmat preşedintele PSD.

ADVERTISING

Poliţia şi procurorii de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 fac verificări după difuzarea acestor imagini.

Tudorache cere reluarea alegerilor la Sectorul 1 și Primăria Capitalei: Ce renumărare? E bătaie de joc. Vreau reluarea alegerilor, ce să mai renumăr?

Iată cum a pornit acest nou scandal - Antena 3 a difuzat imagini cu persoane care umblă la sacii cu voturi în Sectorul 1. Firea și Ciolacu acuză fraudă, Clotilde Armand un fake news. Poliția face verificări (Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇