Noi precizări de la Jandarmerie, în scandalul de la Sectorul 1: Accesul în încăperea cu materiale electorale este permis doar cu acordul preşedintelui BES

Noi precizări de la Jandarmerie, în scandalul de la Sectorul 1: Accesul în încăperea cu materiale electorale este permis doar cu acordul preşedintelui BES

Accesul în încăperea din Biroul Electoral al Sectorului (BES) 1 unde sunt depozitate materiale electorale este permis doar cu acordul preşedintelui BES, iar incinta este luată în protecţie după sigilare, potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, transmis, joi.

Jandarmeria Capitalei a făcut aceste precizări după ce pe un post de televiziune au fost difuzate, miercuri seara, imagini cu mai multe persoane intrând în sediul BES.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

"Încăperea în care sunt depozitate materialele electorale a fost desigilată la cererea preşedintelui biroului electoral, jandarmul întocmind de fiecare dată în acest sens un proces-verbal de predare-primire a încăperii respective. Precizăm faptul că accesul în încăperea respectivă este permis doar cu acordul preşedintelui biroului electoral de sector, iar incinta este luată în protecţie după sigilare.

Activităţile desfăşurate în interiorul încăperii nu intră în competenţa instituţiei noastre atâta timp cât persoanele autorizate desfăşoară activităţi legate de procesul electoral", a menţionat Jandarmeria Capitalei.

Antena 3 a difuzat imagini cu persoane care umblă la sacii cu voturi în Sectorul 1. Firea și Ciolacu acuză fraudă, Clotilde Armand un fake news. Poliția face verificări (Video)

Acuzațiile PSD

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a scris, miercuri seara, pe Facebook, că reprezentanţi ai USR PLUS intră în sediul BES "noaptea, ca hoţii".

"Aşa intră neprihăniţii de la USR-PLUS în sediul Biroului Electoral al Sectorului 1. Noaptea, ca hoţii!", a postat candidatul PSD la Primăria Sectorului 1 pentru un nou mandat.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a scris și el, miercuri seara, pe Facebook, că membri USR PLUS "cotrobăie" în sala cu sacii cu voturi de la BES.

"Noaptea ca hoţii! Imagini şocante! Fraudă dovedită! Membri USR-Plus cotrobăie în sala cu sacii plini cu voturi. Şi chiar iau saci şi îi scot din sală. Dacă organizam noi alegerile de o asemenea manieră penală, era toată lumea în stradă! Lucrurile nu pot rămâne aşa! Trebuie informate toate organismele internaţionale! Alegerile trebuie repetate!!", a postat Gabriela Firea.

Ce spune Clotilde Armand

Candidatul susţinut de USR PLUS şi PNL la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat că "această manipulare" orchestrată de PSD este pentru "intimidarea" preşedintelui BES 1.

"Poate vreţi să auziţi adevărul şi ce căutau colegii mei în sala BES 1: în imaginile prezentate publicului (…) apare şi preşedintele BES1, procurorul Sprîncu Nicolae; Preşedintele BES 1 a decis să fie numărate semnăturile votanţilor de pe listele electorale permanente, complementare şi suplimentare, pentru a vedea dacă numărul acestora corespunde cu numărul semnăturilor votanţilor scris în Procesul Electoral;

Preşedintele BES 1 ne-a invitat conform legii să mergem cu el, în calitate de candidaţi - observatori, pentru a ne convinge că procesul este transparent şi nu se produc fraude prin manipularea sacilor; BES 1 era plin la acea oră. Vorbim despre ziua de luni 28 septembrie 2020, puţin după ora 24. În acea seară BES 1 s-a închis la ora 02:00 noaptea, noi plecând odată cu membri BES 1 din clădire", a scris Clotilde Armand, joi, pe Facebook.

Detalii aici - Clotilde Armand dă noi explicații despre imaginile difuzate de Antena 3: Nu noi suntem vizați de acest măcel mediatic, ci președintele BES 1, care e procuror


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!