Tudorache cere reluarea alegerilor la Sectorul 1 și Primăria Capitalei: Ce renumărare? E bătaie de joc. Vreau reluarea alegerilor, ce să mai renumăr?

Tudorache cere reluarea alegerilor la Sectorul 1 și Primăria Capitalei: Ce renumărare? E bătaie de joc. Vreau reluarea alegerilor, ce să mai renumăr?

Candidatul Partidului Social Democrat la Primăria Sectorului 1, primarul în funcţie Dan Tudorache, doreşte reluarea alegerilor la Sectorul 1, după apariţia unor imagini în care persoane despre care se afirmă că ar fi membri ai USR PLUS umblă la sacii cu voturi pentru Sectorul 1 al Capitalei.

De asemenea, el crede că se impune şi reluarea alegerilor pentru Primăria Capitalei, considerând că dacă la un sector s-a întâmplat aşa înseamnă că a fost viciat şi votul pentru Primăria Generală.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Dan Tudorache a afirmat joi că sacii cu voturi nu trebuiau scoşi din singura cameră monitorizată video şi din acest motiv crede că este vorba de fraudarea alegerilor.

“Tot Biroul Electoral de Sector este împânzit de camere. Singura cameră care e acolo unde sunt depozitaţi sacii. Toate celelalte camere au fost acoperite cu hârtie. Din ordinul cui? De ce? Nu vrem să fie totul transparent?

În acea cameră unde există singura unde se putea monitoriza, au fost scoşi saci, nu era voie să fie scoşi sacii, indiferent dacă erau pe timpul zilei sau pe timpul nopţii. Atâta timp cât ai scos sacii din acea cameră, singura cameră monitorizată, eu zic că este fraudarea alegerilor”, a declarat candidatul PSD la Sectorul 1.

Anchetatorii au ridicat hardul pe care sunt stocate imaginile

El a menţionat că hardul pe care sunt stocate imaginile înregistrate de camerele din clădire a fost ridicat de anchetatori.

“Dimineaţa la opt mi-au ridicat hardul, prin ordonanţă a procurorului. Hardul înregistrează toată clădirea, cu toate imaginile din clădire”, a spus Tudorache.

El nu mai doreşte renumărarea voturilor, ci reluarea alegerilor.

“Ce renumărare? E bătaie de joc. Vreau reluarea alegerilor, ce să mai renumăr? Ştiu ce au făcut ei afară, cât timp reprezentantul meu nu ştia de această procedură?”, a explicat candidatul PSD la Primăria Sectorului 1.
El crede că trebuie cerută anularea alegerilor în Bucureşti, nu doar la Sectorul 1, ci şi pentru Primăria Capitalei.

“PSD să ceară anularea alegerilor în Bucureşti. Dacă la un sector s-a întâmplat aşa ceva, nu s-a viciat votul primarului general? E părerea mea”, a mai transmis Tudorache.

Poliţia şi procurorii de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 fac verificări după difuzarea acestor imagini.


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!