Scandalul acuzațiilor de fraudă de la Sectorul 1: Procurorii au deschis un al doilea dosar penal

Scandalul acuzațiilor de fraudă de la Sectorul 1: Procurorii au deschis un al doilea dosar penal

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 anunţă că s-au autosesizat şi au deschis, joi, un dosar penal, în care se fac cercetări in rem, ca urmare a apariţiei imaginilor în care persoane despre care se afirmă că ar fi membri ai USR PLUS umblă la sacii cu voturi pentru Sectorul 1 al Capitalei.

"Cel de-al doilea dosar penal a fost înregistrat la data de 1.10.2020 , în baza sesizării din oficiu a organelor de cercetare penală, ca urmare a apariţiei în spaţiu public a unor înregistrări video şi are ca obiect tentativă la infracţiunea de falsificare a documentelor şi evidenţelor electorale, prevăzută de art. 32 rap. la art 391 din Codul Penal”, precizează procurorii Parchetului Judecătoriei Sector 1.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Potrivit unui comunicat dat publicităţi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, procurorii acestei unităţi au deschis, în urma scrutinului din 27 septembrie, două dosare penale privind infracţiuni legate de procesul electoral.

Primul dosar a fost înregistrat luni, 28 septembrie, în urma unui apel la 112 prin care se reclama infracţiunea de falsificare a documentelor şi evidenţelor electorale.

În ambele dosare se fac cercetări in rem, acestea fiind la momentul administrării probatoriului. Procurorii anunţă că acest lucru se face "cu maximă celeritate” de către poliţiştii Sectorului 1, sub supravegherea procurorilor.

Poliţia şi procurorii de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 fac verificări după difuzarea unor imagini în care persoane despre care se afirmă că ar fi membri ai USR PLUS umblă la sacii cu voturi pentru Sectorul 1 al Capitalei.

Jandarmeria a transmis că voturile se află într-o zonă restricţionată, păzită şi nimeni nu a avut acces. Poliţia va ridica imaginile pentru verificări.


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!