Barna: În imaginile cu persoane care umblă la sacii de voturi apar șoferul lui Tudorache și un om din partidul lui Dan Voiculescu

Barna: În imaginile cu persoane care umblă la sacii de voturi apar șoferul lui Tudorache și un om din partidul lui Dan Voiculescu

Dan Barna, copreședintele USR PLUS, a explicat, joi, pas cu pas imaginile în care apar mai multe persoane intrând în sediul Biroului Electoral al Sectorului (BES) 1.

„Nu credeam că vom ajunge să ținem o astfel de conferință, dar o facem pentru că ceea ce s-a întâmplat în 2016 nu se va mai întâmpla.

Pentru că ceea ce am vazut în ultimele două zile și aseară este un foarte bun studiu pentru facultățile și pentru studenții Facultăților de Științe Politice din România despre ce înseamnă o campanie murdară, jegoasă și revoltătoare într-o societate care se pretinde europeană”, a spus Barna la începutul conferinței.

ADVERTISING

Barna: O să demonstrez fiecare minciună

El a precizat că situația reală este că PSD a pierdut alegerile la București, că la Sectorul 1 primarul Dan Tudorache refuză să accepte înfrangerea și a încercat să fraudeze alegerile, fiind prins.

"În disperare de cauză s-au gândit 'Hai să inventăm o minciună mai mare, că poate prostim și speriem populația și de data aceasta'.

După 30 de ani de prosteală, PSD a mai jucat o carte disperată azi noapte, pe televiziunile de casă, încercând să prostească bucureștenii că niște imagini banale firești din activitatea BES1 sunt dovada unui complot absurd.

O să demonstrez fiecare minciună că să fie foarte clar pentru fiecare bucureștean nu doar că Armand e primarul sectorului 1, dar și faptul că scăparea de PSD și de această mizerie ordinară pe care primarul Tudorache implementat-o în sectorul 1 este o chestiune de viață și de moarte pentru ceea ce înseamnă democrația”, a adaugat liderul USR.

ADVERTISING

Imaginile au fost filmate luni seara

El a precizat că la televizuni s-a încercat acreditarea ideii că imaginile erau de miercuri seară, că biroul era închis și ca niste USR-isti au venit „magic pe horn, cu chei false, prostind jandarmii”.

„O minciună ordinară. Imaginile sunt din seara zilei de luni când BES1 era în plină activitate când încerca să finalizeze validarea celor 9-11 secții unde nu se potriveau cheile pe procesele verbale.

Acele imagini sunt luate dintr-o perioadă în care nu doar că biroul era deschis și în activitate, dar reprezentantii tuturor partidelor erau acolo”, a punctat Dan Barna.

O altă idee contestată de Barna a fost aceea că s-a plecat cu niște saci pe ușa.

„Ușa aceea dă exact în BES1, unde lucrau toți reprezentanții partidelor. Nimeni nu a furat vreun sac”, a spus el.

ADVERTISING

Cel care ia sacii și iese cu ei pe ușă este șoferul lui Tudorache

“Următoarea minciună: USR ar fi furat sacii. Domnul care manipulează sacii, care ia sacii și iese cu ei pe ușă este șoferul lui Tudorache, persoana respectivă este personal tehnic al Biroului Electoral, este în viata de zi cu zi angajat al primăriei, șoferul lui Tudorache.

El a ieșit cu sacii în mana la dispoziția presedintelui de secție. Dar ideea că vreun coleg de la USR ar fi manipulat acești saci, este din nou o minciună”, a continuat liderul USR.

El a precizat că cei de la USR care erau prezenți acolo sunt candidați la pozițiile de consilier și au fost invitați de președintele de secție să asiste, ca observatori, la preluarea sacilor și ducerea lor în biroul de alături unde au fost deschiși.

O alta minciună a fost că s-au deschis sacii, că e un abuz. Nici pe departe. BES1 prin președintele său a decis că acolo unde procesele verbale nu se închideau cheile să verifice în saci, să numele pe listele de votanți pe liste permanente și cele suplimentare”, a mai spus Barna.

Bărbatul care se urcă pe saci este reprezentantul PPU-SL, partidul lui Dan Voiculescu

El a continuat să explice și ceea ce s-a întâmplat în cel de-al doilea video făcut public.

„Mergând mai departe, în cel de-al doilea set de imagini în care sacii sunt readuși, persoana care urcă pe teancurile de saci este Gâlca Mihai Florentin reprezentantul PPU-SL, partidul lui Dan Voiculescu.

Din nou, nu este om de la USR; un reprezentant în secție care așază sacii. Acesta este fluxul evenimentelor”, a spus Dan Barna.

În aceste condiții, liderul USR se întreabă care este motivul scenariului.

"Se încearcă să se pună presiune pe BES1 și pe președintele său pentru că urmând să ia o decizie s-au gândit că poate îi sperie cu aceste amenințări ridicole și dezvăluiri caraghioase. Repet și sunt foarte clar. Nu vom accepta niciun fel de presiune de acest fel”, a mai spus el.

https://www.facebook.com/alianta2020usrplus/videos/2702818036599504

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇