Cum au ajuns imaginile din BES1 la PSD? Tudorache: Au filmat cu telefonul și așa au ajuns

Cum au ajuns imaginile din BES1 la PSD? Tudorache: Au filmat cu telefonul și așa au ajuns

Candidatul PSD la Primăria Sectorului 1, primarul în funcţie Dan Tudorache, a refuzat să spună de unde a făcut rost partidul de imaginile din Biroul Electoral al Sectorului 1 (BES1).

Cum ajuns acele imagini la PSD? a cerut să știe o jurnalistă în momentul în care Tudorache a dat declarații în fața sediului PSD.

Iată ce a răspuns edilul:

Cum adică cum au ajuns acele imagini la PSD? În acea clădire au filmat de pe camere, de pe monitoare, au filmat cu telefonul și așa au ajuns.

Dan Tudorache

Întrebat cine anume a filmat cu telefonul imaginile de pe camerele de supraveghere, primarul a replicat:

ADVERTISING

Cine avea acces, cei care le-au pus la dispoziție.

Dan Tudorache

Jurnaliștii au vrut să știe exact cum a intrat PSD în posesia filmării, dar Tudorache le-a spus să ”interpreteze” ei.

Interpretați dumneavoastră. Deci, au fost filmate de pe monitoare. De pe monitoarele din camera de supraveghere. Nu știu (cine a filmat - n.red.). O să vedem asta.

Dan Tudorache

Întrebat dacă a văzut imaginile înainte ca acestea să fie difuzate în presă, edilul a răspuns negativ. El a precizat că se afla la o emisiune, în direct, moment în care postul respectiv a și difuzat filmarea, acela fiind momentul în care el a văzut prima oară imaginile.

ADVERTISING

Scandalul cu imaginile

Miercuri seara a izbucnit un nou scandal privind posibila fraudă de la Sectorul 1, a cărui primărie a fost disputată de Clotilde Armand (USR-PLUS) și Dan Tudorache (PSD).

Antena 3 a difuzat imagini video despre care susține că îi arată pe membri USR PLUS umblând la sacii cu voturi pentru Sectorul 1 al Capitalei.

Ulterior, Firea și Ciolacu au cerut anularea/ repetarea alegerilor. Pe fir au intrat și procurorii și polițiștii.

Interesant este că imaginile filmate cu telefonul mobil de pe monitoare au fost publicate și de Marcel Ciolacu pe contul său de Facebook. Momentan, nu se știe cum partidul a intrat în posesia lor.

ADVERTISING

Imaginile provin din Biroul Electoral al Sectorului 1, care funcționează în aceeași clădire cu sediul de campanie al lui Dan Tudorache.

Citește mai multe detalii despre acest nou scandal:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇