Pentru fotoliul de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin s-au înscris şapte candidaţi, în timp ce pentru cel de primar al municipiului Reşiţa s-au înscris opt candidaţi.
Între aceştia, omul de afaceri Romeo Dunca, fostul coleg al lui Sorin Grindeanu Florin Silviu Hurduzeu se luptă pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Caraş-Severin, iar la Primăria Reşiţa s-a înscris în cursa electorală şi un inculpat în dosarul şpăgilor adunate de DRDP Timişoara pentru PSD Arad.
Actualul ministru de Interne, Marcel Vela, este şi el candidat la alegerile locale în judeţul Caraş-Severin. Fost primar al municipiului Caransebeş, Marcel Vela se regăseşte pe poziţia 1, atât pe lista de consilieri judeţeni, cât şi pe lista de consilieri locali la Caransebeş, din partea PNL.
Candidatul PNL pentru CJ, pilotul prorpiului elicopter. A făcut accident și cu Vela la bord
Omul de afaceri Romeo Dunca s-a înscris în cursa electorală pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, din partea PNL, el fiind un apropiat al ministrului de Interne, Marcel Vela. Dunca are o firmă de transport, dar şi o staţiune de schi pe Muntele Mic. De asemenea, are în plan construirea a două staţiuni de schi în Munţii Ţarcu.
Romeo Dunca este şi pilotul propriului elicopter, care de-a lungul anilor a avut mai multe accidente. Primul a fost în 2007, când actualul ministru de Interne, Marcel Vela, se afla în aparatul de zbor al lui Dunca.
Zece ani mai târziu, în 2017, Romeo Dunca, aflat de această dată la manşa elicopterului, s-a prăbuşit din cauza vântului pe Muntele Mic, peste cablul de transport al telescaunului de pe pârtia Borlova 1. În urma accidentului, omul de afaceri nu a fost rănit, însă au rezultat pagube materiale.
Dar elicopterul lui Dunca a salvat şi vieţi omeneşti. Cel mai recent, în iunie acest an, 20 de persoane, între care 12 copii, au rămas izolate în mijlocul apelor, într-un cartier din Oţelu Roşu. Atunci Romeo Dunca i-a salvat pe toţi, cu aparatul său de zbor. Prietenul său, ministrul de Interne Marcel Vela, i-a mulţumit public pentru implicare.
Candidaează și prietenul lui Grindeanu, dar și un fost vice de CJ, cercetat de DIICOT
Şi prietenul şi fostul coleg de liceu al fostului premier Sorin Grindeanu, actualul preşedinte al CJ Caraş-Severin, Florin Silviu Hurduzeu, s-a înscris în cursa electorală pentru un nou mandat. Hurduzeu este susţinut de alianţa Pro Caraş-Severin, formată din PSD, PRO România şi ALDE.
Un alt candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean Caraş-Severin este omul de afaceri Paul Valentin Armaşu, din partea Partidului Ecologist Român. Armaşu este cel care l-a denunţat pe fostul vicepreşedinte al CJ Caraş-Severin Ionesie Ghiorghioni, în 2015, care a pretins 10% din valoarea unor lucrări de întreţinere de drumuri, de la firma lui Armaşu, firmă cu care CJ avea contracte încă din 2013.
Atunci Ghiorghioni ţinea legătura cu Adina Armaşu, soţia lui Paul Valentin Armaşu, căreia i-a transmis în mai multe rânduri să fie circumspectă şi să păstreze caracterul confidenţial al înţelegerii lor, ba chiar i-a propus acesteia să numească şpaga "pupici”.
De altfel, la acea dată, Paul Valentin Armaşu avea calitatea de inculpat într-un dosar instrumentat de DIICOT, fiind cercetat pentru constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la evaziune fiscală, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la uz de fals şi spălare a banilor.
Ulterior a fost arestat preventiv pentru că a încercat să influenţeze un martor. Faptele au fost comise în perioada 2010-2013, fiind creat bugetului de stat un prejudiciu de peste 4,5 milioane de euro.
Pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin mai candidează: Ionuţ Mihai Popovici (PMP), Andrei Gheorghe Plujar (USR), Vasile Ovidiu Paul (Partidul Verde) și Răzvan Ionuţ Simulescu (PPU-SL).
Lupta pentru Primăria Reșița: Nelu Tăițelu vs Nelu Chisăliță, inculpat în dosarul ”șpaga pentru PSD”
În cursa pentru fotoliul de primar al municipiului Reşiţa a intrat şi actualul edil, Ioan Popa (PNL), care îşi doreşte al doilea mandat. În primul său mandat, Popa a reuşit să atragă aproximativ 160 de milioane de euro, fonduri europene sau guvernamentale, cu care a iniţiat o serie de proiecte, printre care reintroducerea tramvaiului, achiziţia de tramvaie şi autobuze electrice.
Ioan Popa a fost un important om de afaceri din Caraş-Severin, el deţinând până în 2008 fabrica de paste făinoase Pangram Reşiţa (de altfel, reşiţenii l-au poreclit ”Nelu Tăieţelu”). După vânzarea fabricii, el a investit într-un complex imobiliar din Reşiţa.
Şi senatorul PSD Ioan Narcis Chisăliţă îşi doreşte să fie primar la Reşiţa, el fiind susţinut de alianţa Pro Caraş-Severin. El este inculpat în dosarul şpăgilor adunate de DRDP Timişoara pentru PSD Arad. Chisăliţă este acuzat de comiterea unei infracţiuni de folosire a influenţei sau autorităţii de către persoana care ocupă o funcţie de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.
La Primăria Reşiţa mai candidează: Lucian Sorin Voina (PMP), Cosmin Flavius Drăgilă (PRM), Ioana Todor-Constantinescu (PER), Lucian Ionescu (PNŢCD), Petrică Ionuţ Sebastian Purec (PPU-SL), Daniel Petru Toma (USR-PLUS).
Totodată, actualul ministru de Interne, Marcel Vela, este şi el candidat la alegerile locale în judeţul Caraş-Severin. Fost primar al municipiului Caransebeş, Marcel Vela se regăseşte pe poziţia 1, atât pe lista de consilieri judeţeni, cât şi pe lista de consilieri locali la Caransebeş, din partea PNL.