Nicuşor Dan spune că DSP București a ajuns la zi cu anchetele epidemiologice

Nicuşor Dan spune că DSP București a ajuns la zi cu anchetele epidemiologice

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că personalul DSP a fost suplimentat, astfel încât s-a ajuns la zi cu efectuarea anchetelor epidemiologice.

În plus, Dan a precizat că se caută în permanenţă soluţii pentru suplimentarea paturilor de ATI, lucru care va fi realizat ”într-un termen rezonabil”.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

”Înainte de a ajunge la ATI, trebuie să ne uităm la cum putem să evităm să ajungem în spital. Am reuşit să colaborăm cu instituţiile, în sfârşit. DSP avea un deficit de personal şi am alocat 200 de medici şcolari şi în sfârşit suntem cu anchetele la zi”, a afirmat Nicuşor Dan, marţi seară, la B1 TV.

Se caută soluții pentru ATI

Acesta a precizat că este o presiune mare pe secţiile de ATI şi se caută soluţii pentru suplimentarea numărului de paturi.

”Pe paturile ATI e o presiune acum (…) Există câteva locuri libere la Spitalul Malaxa care ţine de noi. Suntem în curs de evaluare dacă să mai facem 20 de paturi într-o clădire a Spitalului Colentina. S-a pornit deja proiectul pentru 16 paturi la Spitalul Victor Babeș. Mai există posibilitatea de 10 paturi la Spitalul Sfântul Ştefan şi mai există posibilitatea la Spitalul Modular din Pipera, de 20.

Imagini dramatice la Matei Balș: Pacienţii stau pe scaune la oxigen, terapia intensivă s-a mutat pe holuri

Suntem în etapa de analiză şi cred că, într-un termen rezonabil, o să avem suplimentarea paturilor ATI din Bucureşti”, a mai afirmat primarul general.

Acesta consideră că ”este important” să nu se ajungă în secţiile de ATI, iar majoritatea bucureştenilor respectă măsurile impuse.

”Am făcut un chestionar pe transportul public şi taxi şi am identificat unele zone unde nu prea se poartă mască şi acolo merge Poliţia Locală să le spună oamenilor să poarte masca”, a mai afirmat Nicuşor Dan.

Alegerea lui Nicușor Dan și vampirul

În Bucureşti s-au confirmat, în ultimele 24 de ore, 1.147 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, ajungându-se la un total de 60.859.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖