Tipuri de alimentație care predispun la fracturi. Și oamenii de știință au fost luați prin surprindere!

Tipuri de alimentație care predispun la fracturi. Și oamenii de știință au fost luați prin surprindere!

Un studiu realizat pe 55.000 de oameni care urmau diferite tipuri de alimentație a scos la iveală faptul că vegetarienii, veganii și cei care nu consumau altfel de carne decât cea de pește sunt mult mai predispuși la fracturi.

Cercetarea începută în 1993 a monitorizat sănătatea a aproape 30.000 de persoane care aveau o dietă ”normală”, care nu excludea carnea, a 8.000 de oameni care nu consumau altfel de carne decât cea de pește, a 15.500 de vegetarieni și a 2.000 de vegani.

Aceștia au fost monitorizați 18 ani, timp în care s-a observat că persoanele din a căror alimentație lipsea carnea erau mai predispuse la fracturi la șold, membre superioare sau inferioare, coaste, glezne și nu numai, conform IFL Science.

ADVERTISING

S-a concluzionat că persoanele care nu consumau carne aveau un risc de 1,3 ori mai mare de a se alege cu fracturi.

Te-ar putea interesa și Legătura dintre nivelul fierului din sânge și longevitate

Până acum se știa că persoanele cu un indice de masă corporală mare - așa cum sunt cei care consumă carne - au un risc mai mare de a suferi fracturi. Studiul a arătat însă că veganii - care au un indice de masă corporală mic de obicei - prezintă un risc superior de a suferi fracturi, au concluzionat oamenii de știință de la Universitatea Oxford, unde a fost realizată cercetarea.

ADVERTISING

Vezi și Veste bună pentru vegetarieni: McDonald's renunță la carne pentru produsele McPlant


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇