Liberalii fac şedinţă ca să-i dea lui Ciucă derogare de candidatură

Liberalii fac şedinţă ca să-i dea lui Ciucă derogare de candidatură

Biroul Executiv al PNL se va reuni, marţi, în şedinţă, pentru a lua în discuţie acordarea unei derogări de la statutul partidului, pentru ca premierul Nicolae Ciucă să poată candida la şefia formaţiunii politice, potrivit unor surse liberale.

Sursele citate de Agerpres au precizat că şedinţa BEx va avea loc la ora 17:00, în sistem online.

Statutul Partidului Naţional Liberal prevede că, „în situaţii excepţionale, BEx poate aproba derogări de la vechimea prevăzută în Regulamentul privind cariera politică”. De asemenea, se prevede că orice membru al partidului poate candida la funcţia de preşedinte al PNL dacă are o vechime de cel puţin 5 ani.

Nicolae Ciucă s-a înscris în PNL în octombrie 2020, aşa că nu are nici pe departe vechimea necesară. De fapt, nici Florin Cîţu nu avea când a devenit preşedinte în septembrie.

ADVERTISING

Duminică premierul Nicolae Ciucă susţinea că nu s-a hotărât încă dacă va candida la preşedinţia PNL.

Cu o zi înainte, Florin Cîţu şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al PNL.

Prim-vicepreşedintele Gheorghe Flutur a devenit preşedinte interimar.

Congresul extraordinar al PNL pentru alegerea unui nou preşedinte al formaţiunii va avea loc duminică, de la ora 11:00, la Palatul Parlamentului.

Termenul pentru depunerea moţiunilor este stabilit pentru miercuri, ora 18:00, iar dezbaterile în cadrul comitetelor directoare judeţene vor trebui să aibă loc până vineri, ora 22:00. Un proiect de moţiune va fi acceptat dacă va avea susţinerea a cel puţin zece hotărâri de comitete directoare judeţene.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇