Alina Gorghiu îl vrea pe Ciucă preşedinte PNL. Va rămâne Cîţu şef la Senat?

Alina Gorghiu îl vrea pe Ciucă preşedinte PNL. Va rămâne Cîţu şef la Senat?

Senatorul liberal Alina Gorghiu se aşteaptă ca premierul Nicolae Ciucă să candideze la preşedinţia PNL, demers pe care îl va susţine.

„Va trebui să învăţăm din greşeli, va trebui să fim mai puţin impulsivi, să analizăm mai sănătos, mai cu înţelepciune, dar eu am convingerea că acest dialog din spatele uşilor din aceste zile va duce la mai multă stabilitate.

Evident că era un nivel de agitaţie destul de ridicat, din moment ce s-a ajuns în acest punct. În general, când ai un premier în funcţie, cam acela este şi candidatul pentru preşedinţia partidului, având în vedere că funcţia este acum vacantă.

ADVERTISING

Deci mă aştept ca Nicolae Ciucă să-şi depună această candidatura pentru preşedinţia PNL şi sigur că voi susţine această candidatură", a declarat Gorghiu, duminică, în contextul şedinţei Biroului Politic al Partidului Naţional Liberal.

Gheorghe Flutur va fi preşedinte interimar al PNL până la congresul partidului, a decis Biroul Politic duminică. Prim-vicepreşedintele Lucian Bode a fost şi el ales ca secretar general interimar, după demisia lui Dan Vîlceanu.

Zilele trecute, surse politice declarau pentru SpotMedia.ro că există deja în plan numele celor care ar urma să preia șefia partidului. Astfel, președinte ar urma să fie premierul Nicolae Ciucă, iar Lucian Bode, secretar general (aşa cum deja s-a întâmplat, însă doar ca interimar).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Întrebată dacă Florin Cîţu ar trebui să rămână preşedintele Senatului, Alina Gorghiu a arătat că nu vede niciun de problemă, adăugând că decizia trebuie luată de acesta.

"Sigur că da, nu văd niciun fel de incompatibilitate între faptul că a demisionat din funcţia de preşedinte al partidului şi funcţia de preşedinte al Senatului. Dar asta e o decizie pe care Florin Cîţu împreună cu colegii din conducerea partidului o vor lua în viitorul apropiat", a spus Alina Gorghiu.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇