Florin Cîțu și-a dat demisia de la conducerea PNL

Florin Cîțu și-a dat demisia de la conducerea PNL

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Florin Cîţu, și-a anunțat, sâmbătă, demisia de la conducerea partidului. El a convocat pentru sâmbătă Biroul Executiv al formaţiunii, dar liderii PNL au boicotat ședința.

La ora stabilită, la sediul PNL au venit doar Florin Cîțu, Dan Vâlceanu, care a anunțat vineri că își dă demisia, Theodor Stolojan și Cristian Băcanu.

Florin Cîțu era doar de șase luni președinte al PNL.

Dupa BEx-ul care nu a mai avut loc, Florin Cîțu a făcut câteva declarații. El a spus că ar fi vrut să își dea demisia în fața colegilor, dar aceștia nu au venit, lipsindu-le curajul. A mai spus și că niciodată nu a fost confortabil cu compromisul cu PSD și a avertizat că ceea ce se întâmplă acum la guvernare nu arată stabilitate, într-o țară la granița căreia are loc un război.

ADVERTISING

„Nu am avut șansa că vorbesc cu colegii mei, din păcate nu au vrut să participe la ședință, singura convocată statutar. Păcat că PNL arată astăzi că nu respectă statutul”, a spus Cîțu la sediul PNL.

"Această şedinţă BEX e singura şedinţă statutară convocată în week-end. Rolul acestei şedinte era de a discuta cu colegii cu care am pornit la drum pentru a da un suflu PNL. Voiam să discutăm puţin şi despre acţiunile mele care au fost criticate în spaţiul public referitor la acest compromis cu PSD.

Da, e adevărat, niciodată nu am fost confortabil cu acest compromis cu PSD. Am avut dreptate, inflaţia creşte, dobânzile cresc. Toate vor avea efecte şi e păcat pentru că sunt măsuri care îi ajută pe români şi creşterea pensiilor, şi a salariilor, dar trebuie făcute cu cap", a declarat Florin Cîţu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Întrebat dacă demisionează și de la șefia Senatului, Florin Cîţu a răspuns: „Nu. Acolo sunt alte discuții, vom vedea ce se întâmplă și acolo”.

Și Dan Vîlceanu a anunţat, sâmbătă, că va discuta zilele următoare cu premierul Nicolae Ciucă pentru a îşi înainta demisia din funcţia de ministru al Investiţiilor sau Proiectelor Europene. El a adăugat că nu mai poate fi vorba de încredere în interiorul echipei guvernamentale.

„Voi avea o discuţie cu premierul Nicolae Ciucă şi în urma acestei discuţii aş vrea să îmi înaintez demisia şi din funcţie de ministru al Investiţiilor şi Fondurilor Europene, având în vedere faptul că am plecat într-o echipă, e vorba de o echipă care ca orice echipă se baza şi pe încredere şi sunt convins că la momentul ăsta nu mai putem vorbi de acest gen de încredere şi coeziune de care este nevoie într-o echipă guvernamentală. Voi avea o discuţie cu domnul prim-ministru şi voi face acest gest. Aşa că voi avea o discuţie cu domnul premier. Nu am avut o discuţie, nici nu aveam de ce să am o discuţie legată de partid cu domnul Ciucă”, a afirmat Dan Vîlceanu, sâmbătă la sediul PNL.

ADVERTISING

Dezamăgit de situație

Liderul PNL a susţinut, vineri, că a comunicat cu toată lumea din partid şi s-a declarat dezamăgit pentru situaţia în care s-a ajuns. El a spus că în urmă cu şase luni a pornit un proiect alături de o echipă, iar acum a plecat în vizită oficială în SUA şi la întoarcere se confruntă cu o situaţie fără să se fi purtat în prealabil o discuţie în partid.

"Mâine (sâmbătă - n.r.) avem un BEx, voi anunţa şi decizia mea, tot ce vom face. (...) Sunt dezamăgit de această situaţie, pentru că sunt oameni cu care am pornit la drum acum şase luni de zile. Am pornit pentru un proiect, plec în SUA reprezentând România cu câteva întâlniri foarte bune, mă întorc acasă cu această situaţie fără să avem o discuţie", a afirmat Cîţu.

La rândul său, secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, a informat că îşi va anunţa demisia din funcţie la şedinţa de sâmbătă, pentru că nu vrea să participe la "un bâlci" în partid.

Surse liberale au precizat că a fost convocat pentru duminică Consiliul Naţional al PNL. Pe ordinea de zi a CN al PNL va figura convocarea unui congres extraordinar al partidului.

Consiliul Naţional al PNL ar urma să se reunească, la ora 12,00, la Palatul Parlamentului.

Mai multe filiale ale PNL au solicitat, în ultimele zile, convocarea unui congres extraordinar pentru înlocuirea lui Florin Cîţu de la şefia partidului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇