Criza din PNL: Vîlceanu spune că amicul Cîţu îşi va da demisia, "dacă consideră"

Criza din PNL: Vîlceanu spune că amicul Cîţu îşi va da demisia, "dacă consideră"

Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, a declarat, vineri, că dacă în urma discuţiilor din partid privind convocarea unui congres, Florin Cîţu consideră că trebuie să îşi dea demisia, şi-o va da.

”Nu am primit nicio solicitare de convocare a unui Birou Executiv, astăzi, eu am văzut numai ştiri pe surse, nu am văzut nicio declaraţie oficială”, a spus Vîlceanu, care este amic de multă vreme cu liderul liberal.

”Dacă în urma discuţiilor, Florin Cîţu consideră că trebuie să îşi dea demisia, o va face”, a spus Dan Vîlceanu, la sediul PNL, precizând că în calitate de secretar general va pune în aplicare toate solicitările statutare.

ADVERTISING

”Şi eu pot să cer demiterea publică a oricărui alt coleg, asta nu înseamnă că acel coleg trebuie să îşi dea demisia”, a afirmat Vîlceanu, despre anunţul făcut de unele filiale privind un congres pentru schimbarea actualului preşedinte.

”Eu am văzut numai ştiri pe surse, nu am văzut nicio declaraţie oficială. (..) Eu sunt secretar general al PNL, nu discut pe comunicate de presă, pe ştiri pe surse, eu discut pe documente oficiale”, a arătat Vîlceanu.

Dan Vîlceanu a spus că, în momentul în care va primi ceva oficial, va spune. ”Este o situaţie specială”, a mai arătat el.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Anul trecut, noi am avut o procedură statutară, am avut un conrges, cu 5.000 de membri, alegeri în filiale. Acum e o situaţie specială (..) Nu am primit nicio solicitare de convocare a unui Birou Executiv, astăzi”, a subliniat el.

Se pregăteşte debarcarea lui Cîţu

Biroul Politic Naţional al PNL ar urma să se întrunească vineri, la ora 14:00, într-o şedinţă în format online.

Acest for ar putea decide convocarea Consiliului Naţional al partidului, care să se desfăşoare duminică.

Conform unor surse citate de Agerpres, la Consiliul Naţional ar urma să fie stabilită data unui viitor congres extraordinar, pentru înlocuirea lui Florin Cîţu de la şefia partidului. Se vehiculează data de 10 aprilie (duminica viitoare) pentru congres.

ADVERTISING

Liderii PNL au discutat, joi, la Vila Lac, cu Florin Cîţu, care le-a transmis că nu demisionează din funcţie.

Surse politice consultate de SpotMedia.ro au spus că există deja în plan și numele celor care ar urma să preia șefia partidului. Astfel, președinte ar urma să fie premierul Nicolae Ciucă, iar Lucian Bode, secretar general. La acest moment, secretar general este Dan Vîlceanu, un bun prieten al lui Florin Cîțu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇