Flutur este şeful PNL până la congres, iar Bode devine nr 2 în partid. Congresul e peste o săptămână

Flutur este şeful PNL până la congres, iar Bode devine nr 2 în partid. Congresul e peste o săptămână

Gheorghe Flutur va fi preşedinte interimar al PNL până la congresul partidului, a decis Biroul Politic Naţional duminică. Prim-vicepreşedintele Lucian Bode a fost şi el ales ca secretar general interimar, după demisia lui Dan Vîlceanu.

Ambele decizii s-au luat în unanimitate.

„Colegii m-au propus pe mine să preiau atribuțiunile președintelui Partidului Național Liberal interimar până la congres. A fost un vot în unanimitate și le mulțumesc pentru încredere colegilor”, a spus Gheorghe Flutur.

Consiliul Naţional al PNL s-a reunit, tot azi, şi a decis convocarea congresului extraordinar pe 10 aprilie.

ADVERTISING

„Pentru alegerea președintelui partidului, propunerea va fi duminica viitoare, 10 aprilie, ora 11:00, Palatul Parlamentului, sala Alexandru Ioan Cuza. Numărul de delegați pe care îl propunem, 1.300 - 617 delegați de drept, diferența 683 delegați aleși”, adaugă Gheorghe Flutur.

UPDATE La finalul şedinţei CN, acelaşi Flutur a confirmat că data şi ora congresului au fost aprobate şi ele în unanimitate de liberali.

Moţiunile candidaţilor se depun până miercuri. S-a ţinut seama "de contextul internaţional deosebit" pentru aceste termene foarte strânse, a explicat Flutur.

VotareCongresPNL
Foto: SpotMedia.ro

Zilele trecute, surse politice declarau pentru SpotMedia.ro că există deja în plan numele celor care ar urma să preia șefia partidului. Astfel, președinte ar urma să fie premierul Nicolae Ciucă, iar Lucian Bode, secretar general (aşa cum deja s-a întâmplat, însă doar ca interimar).

Decizia convocării Consiliului Naţional al PNL a fost luată, vineri, într-o şedinţă a Biroului Executiv care s-a desfăşurat în sistem de videoconferinţă, au declarat surse liberale. Conform surselor citate, decizia în BEx a fost luată cu 45 de voturi din 45 de membri prezenţi. Însă Florin Cîţu nu a recunoscut această reuniune ca fiind statutară.

El a vrut să facă alt BEx sâmbătă, când şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal.

"Aş fi vrut să îmi prezint demisia în faţa colegilor mei. Nu s-a putut, nu au fost acolo, aşa că doar am înregistrat-o la partid. Din acest moment, am demisionat din funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal", a declarat Cîţu.

Şi secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, şi-a anunţat demisia, precizând că intenţionează să renunţe şi la funcţia de ministru al Investiţiilor.

"În zilele următoare, când voi avea posibilitatea să am o discuţie cu domnul Nicolae Ciucă, aş vrea, în urma acestei discuţii, să-mi înaintez demisia şi din funcţia de ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene având în vedere faptul că am plecat într-o echipă care, (...) ca orice echipă, se baza şi pe încredere (...). Sunt convins că, la momentul ăsta, nu mai putem vorbi de acest gen de încredere şi de coeziune de care e nevoie într-o echipă guvernamentală, aşa că voi avea o discuţie cu domnul prim-ministru şi voi face acest gest", a afirmat Vîlceanu, la sediul PNL.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇