Leon Dănăilă acuză o ”campanie de fake news”. Nici măcar nu are nevoie de o proteză de șold

Leon Dănăilă acuză o ”campanie de fake news”. Nici măcar nu are nevoie de o proteză de șold

Academicianul Leon Dănăilă a avut, sâmbătă, o reacție după scandalul izbucnit despre starea sa de sănătate. El spune că nu vrea ca numele său să fie folosit într-o campanie de fake news și precizează că nu a solicitat niciunei instituții o proteză de șold.

„În ultimele zile, au fost răspândite în spațiul public mai multe informații false despre starea mea de sănătate și anumite solicitări pe care le-aș fi făcut. Dat fiind că țin la corecta informare a publicului și nu îmi doresc ca numele meu să fie folosit într-o campanie de fake news, țin să fac următoarele precizări: nu am solicitat niciunui corp medical și niciunei instituții o proteză de șold. Nu sunt înscris pe nicio listă în vederea obținerii unui astfel de dispozitiv medical”, a scris, pe Facebook, academicianul Leon Dănăilă.

ADVERTISING

Acesta a mai spus că le mulțumește pentru gândurile bune celor care și-au anunțat disponibilitatea de a-l ajuta în procurarea unei proteze de șold, „însă nu am o astfel de necesitate”.

PrecizareÎn ultimele zile, au fost răspândite în spațiul public mai multe informații false despre starea mea de...

Publicată de Leon Dănăilă Pagina Oficială pe Sâmbătă, 8 mai 2021

Antena3 a dat informația, PSD a folosit-o în atacuri politice

Reacția vine după ce Antena3 a anunțat joi seara că ”situaţia profesorului Leon Dănăilă nu este una bună, cel puţin în momentul de faţă”, postul TV susținând că ”medicul se confruntă momentan cu nişte dureri foarte mari cauzate de o coxartroză”. Jurnaliștii Antena3 au mai spus că Dănăilă era programat la operație la Spitalul Foișor, însă intervenția ar fi fost amânată după ce spitalul a fost transformat într-unul COVID.

ADVERTISING

Întrebată vineri pe subiect, Ioana Mihăilă, ministru al Sănătății, a răspuns că ”fiecare pacient va fi tratat în funcţie de nivelul de urgenţă pe care afecţiunea o reprezintă, nu neaparat numele pacientului îl reprezintă”.

Ea a fost acuzată sâmbătă de vicepreședintele PSD Mihai Tudose de „lipsă de umanitate”.

„Cruntă lipsa de umanitate a ministresei pluseriste de la Sănătate față de suferința academicianului octogenar Leon Dănăilă! Rușinoasă lașitatea penelistă în fața umilinței la care juna Mihăilă îl supune pe venerabilul ex-senator PNL!

A fost bun doctorul Dănăilă, în campania electorală din 2016, să deschidă lista PNL la București, dar acum, când marele neurochirug are nevoie de operație, la 87 de ani, cei care au profitat politic de pe urma imaginii sale tac chitic...

ADVERTISING

Academicianul e pe lista de așteptare la Spitalul Foișor, să fie operat pentru o proteză la șold. Dar spitalul a fost transformat în unitate Covid. Ce-i transmite 'marioneta' lui Vlad Voiculescu medicului care a făcut peste 30.000 de operații în timpul carierei lui?

'Fiecare pacient va fi tratat în funcţie de nivelul de urgenţă'.Asta-i răsplata ministrului Sănătății pentru un medic care și-a dedicat viața salvării semenilor săi. Asta-i empatia față de victimele proastei gestiuni a pandemiei, pentru că sunt atâția români în situația doctorului Dănăilă, care așteaptă tratament pentru afecțiuni grave. Sau vom avea și aici o justificare de genul nu-cred-că-a-fost-cel-mai-mare-neurochirurg-român?!?", a scris sâmbătă pe Facebook Mihai Tudose.

Meduza de la Sănătate Cruntă lipsa de umanitate a ministresei pluseriste de la Sănătate față de suferința...

Publicată de Mihai Tudose pe Sâmbătă, 8 mai 2021

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇