Joe Biden a vorbit cu Jacob Blake şi i-a întâlnit familia: "Fie că va putea să meargă din nou sau nu, el nu se va da bătut"

Joe Biden a vorbit cu Jacob Blake şi i-a întâlnit familia: "Fie că va putea să meargă din nou sau nu, el nu se va da bătut"

Candidatul democrat la Casa Albă, Joe Biden, a făcut cunoscut că a vorbit la telefon joi, în cursul unei vizite la Kenosha, în statul-cheie Wisconsin, cu Jacob Blake, un tânăr de culoare grav rănit de poliţie.

În plus, Biden s-a întâlnit în privat şi cu familia lui Jacob Blake, a anunţat echipa sa de campanie.

„Am avut ocazia să stau de vorbă la telefon cu Jacob Blake. Nu mai este la terapie intensivă. Am vorbit vreo 15 minute”, a declarat fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama cu prilejul unei întâlniri cu locuitori din Kenosha, într-o biserică.

„A spus că nimic nu îl va înfrânge. Fie că va putea să meargă din nou sau nu, el nu se va da bătut”, a spus Joe Biden, citat de AFP.

ADVERTISING

Citește și:

În continuare în spital, Jacob Blake este paralizat de la mijloc în jos.

Joe Biden şi soţia sa, Jill, s-au întâlnit la sosirea lor în Wisconsin, pe aeroportul din Milwaukee, cu familia acestui afro-american de 29 de ani, împuşcat de şapte ori de la mică distanţă la 23 august, un act care a provocat proteste la Kenosha.

Jurnaliştii nu au putut asista la întâlnire, organizată în jurul prânzului în prezenţa avocaţilor familiei Blake. Joe Biden nu a răspuns întrebărilor care i s-au pus la sosirea pe aeroport.

Donald Trump a fost şi el, marţi, în oraş, dar fără a se întâlni cu familia lui Blake şi fără a-i pomeni numele. El a explicat că familia lui Jacob Blake a insistat ca avocaţii lor să fie prezenţi la o eventuală întâlnire.

În cursul discuţiei cu Joe Biden, "Jacob i-a vorbit despre suferinţele sale, iar vicepreşedintele şi-a exprimat compasiunea", a informat într-un comunicat Ben Crump, avocatul familiei Blake.

"A fost evident că vicepreşedintele era preocupat de soarta sa, a dat dovadă de bunăvoinţă faţă de Jacob, l-a tratat ca pe o persoană demnă de atenţie şi de rugăciuni", a adăugat avocatul.

Potrivit echipei sale, fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama s-a întâlnit în persoană cu tatăl, două surori şi un frate de-ai lui Jacob Blake, în timp ce mama tânărului a participat la discuţie prin telefon.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Jacob Blake este spitalizat şi paralizat de la mijloc în jos.

Imaginile cu arestarea sa, pe 23 august, au reaprins mişcarea de protest împotriva rasismului şi a violenţelor poliţieneşti, care a degenerat în trei nopţi de manifestaţii la Kenosha.

Tensiunile de la Kenosha au culminat, pe 25 august, cu un atac armat al unui tânăr de 17 ani, care a tras cu o armă semiautomată asupra a trei manifestanţi, provocând moartea a două persoane. Arestarea sa a doua zi a readus un calm precar în oraş.

Donald Trump a refuzat să condamne actele acestui tânăr, Kyle Rittenhouse, inculpat pentru crimă cu premeditare.

ADVERTISING

Trump îl apără pe tânărul care a ucis doi manifestanţi antirasism, la Kenosha

"Trebuie să pansăm rănile", a declarat miercuri Joe Biden, care a denunţat tot timpul "rasismul instituţional", respingând violenţele în timpul manifestaţiilor.

Cu prilejul vizitei sale la Kenosha, un oraş de 100.000 de locuitori de pe malul lacului Michigan, preşedintele republican care a făcut din "lege şi ordine" marele său mesaj de campanie a vizitat ruinele magazinelor arse, a mulţumit poliţiei şi a asimilat manifestaţiile violente cu "terorismul intern".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇