Trump îl apără pe tânărul care a ucis doi manifestanţi antirasism, la Kenosha

Trump îl apără pe tânărul  care a ucis doi manifestanţi antirasism, la Kenosha

Preşedintele american Donald Trump i-a luat apărarea adolescentului în vârstă de 17 ani, inculpat de uciderea, săptămâna trecută, a două persoane în timpul unor manifestaţii la Kenosha, în Wisconsin, apreciind că suspectul încerca să fugă şi că ar fi fost ucis de către manifestanţi dacă nu ar fi deschis focul asupra lor.

Donald Trump urmează să se ducă marţi în acest oraş cu 100.000 de locuitori, situat la sud de Milwaukee, pe malul Lacului Michigan, unde au loc manifestaţii după ce un poliţist alb a rănit grav, la 23 august, un afroamerican, Jacob Blake, pe care l-a împuşcat în spate de şapte ori, de la mică distanță, relatează Reuters.

ADVERTISING

”Ei au devenit foarte violenţi şi l-au atacat”

În cea de a treia noapte de manifestaţii, Kyle Rittenhouse a tras asupra a trei manifestanţi cu o puşcă de asalt şi a omorât doi.

”El încerca să scape de ei (...). Iar atunci a căzut, iar ei au devenit foarte violenţi şi l-au atacat”, a declarat Donald Trump, într-o conferinţă de presă, la Casa Albă.

”Cred că el era într-un mare pericol (...). Se pare că ar fi fost ucis”, a adăugat şeful statului, referindu-se la tânărul în vârstă de 17 ani devenit criminal.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Kyle Rittenhouse a fost inculpat pentru omoruri şi o tentativă de omor. Avocatul său a declarat că intenţionează să invoce legitima apărare.

Biden îl acuză pe Trump că alimentează violența prin retorica sa

Donald Trump - desemnat oficial candidat al Partidului Republican în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie şi care a făcut din menţinerea ordinii principala sa temă de campanie - a refuzat să condamne faptele violente comise de susţinătorii săi şi şi-a exprimat indignarea faţă de ceea ce a prezentat drept revolte şi anarhie conduse de manifestanţi ”de stânga”.

ADVERTISING

Fostul vicepreşedinte democrat Joe Biden, rivalul lui Donald Trump în alegeri, l-a acuzat pe preşedintele în exerciţiu că alimentează violenţa prin retorica sa, subliniind că revoltaţii şi jefuitorii ar trebui trimişi în faţa justiţiei.

Casa Albă a anunţat că Donald Trump nu se întâlneşte cu familia lui Jacob Bake în cadrul vizitei la Kenosha.

Locatarul Casei Albe urmează să evalueze pagubele şi să se întâlnească cu comercianţi, a anunţat preşedinţia.

Citește și:

Joe Biden promite dreptate pentru Jacob Blake, Trump anunță că trimite Garda Națională în Kenosha să oprească anarhia

Joe Biden spune că ar închide din nou ţara pentru a combate pandemia. Trump o redeschisese parțial pentru a reporni economia


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇