Joe Biden promite dreptate pentru Jacob Blake, Trump anunță că trimite Garda Națională în Kenosha să oprească anarhia

Joe Biden promite dreptate pentru Jacob Blake, Trump anunță că trimite Garda Națională în Kenosha să oprească anarhia

Candidatul democrat la prezidenţialele din Statele Unite, Joe Biden, a făcut cunoscut miercuri că a promis că i se va face „dreptate” familiei lui Jacob Blake, un afro-american de 29 de ani care e acum paralizat după ce a fost împușcat de 7 ori în spate de polițiști, în fața copiilor săi.

„Încă o dată, un bărbat de culoare – Jacob Blake – a fost împuşcat de poliţie. Sub ochii copiilor săi. Mi se face rău când aud așa ceva”, a scris Joe Biden într-un mesaj pe Twitter însoţit de o înregistrare video.

ADVERTISING

"Am vorbit mai devreme cu mama şi tatăl lui Jacob, cu sora lui şi alţi membri ai familiei şi le-am spus că trebuie să se facă dreptate şi se va face asta", a spus în mesajul video.

"Gândurile noastre se îndreaptă spre familia acestuia, în special spre copiii lui. Ceea ce au văzut este îngrozitor: tatăl lor a fost împuşcat", a adăugat el.

ADVERTISING

Apel la proteste pașnice

Fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama, care se bucură de largă popularitate în rândul alegătorilor afro-americani, s-a mai referit la manifestaţiile antirasism, uneori însoţite de violenţe, care au reînceput în ultimele zile în mai multe oraşe din SUA, la trei luni după moartea lui George Floyd sufocat sub genunchiul unui poliţist alb la Minneapolis.

"A te revolta împotriva brutalităţii este un drept şi o necesitate absolută. Dar a incendia bunurile publice nu înseamnă să manifestezi, ci este o violenţă inutilă", a subliniat Joe Biden.

ADVERTISING

Trump trimite Garda Națională. Niciun cuvânt despre Blake

De cealaltă parte, Donald Trump a anunţat miercuri trimiterea de întăriri, trupe ale poliţiei şi soldaţi ai Gărzii Naţionale, împotriva ''jafurilor'' comise la Kenosha.

Amintim că doi bărbaţi au fost ucişi marţi, în cursul celei de-a treia nopţi de proteste violente izbucnite după împușcarea lui Jacob Blake.

"Nu vom tolera jafurile, incendiile criminale, violenţa şi anarhia pe străzile americane", a transmis preşedintele pe Twitter.

Donald Trump a spus că guvernatorul democrat al statului Wisconsin, Tony Evers, a acceptat trimiterea, miercuri, a unor întăriri federale la Kenosha, un oraş cu 170.000 de locuitori situat pe malul lacului Michigan, între Milwaukee şi Chicago.

''Voi trimite poliţia federală şi Garda Naţională la Kenosha pentru a restabili LEGEA şi ORDINEA!'', a insistat miliardarul republican, care a făcut din aceasta una dintre temele campaniei sale pentru alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie.

Trump nu a spus niciun cuvânt despre Jacob Blake.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇