Cazul Floyd nu e unic în SUA. Un tânăr latino-american a murit în timpul unei arestări. A fost ținut la pământ 12 minute, strigând ”nu pot să respir” (Video)

Cazul Floyd nu e unic în SUA. Un tânăr latino-american a murit în timpul unei arestări. A fost ținut la pământ 12 minute, strigând ”nu pot să respir” (Video)

Şeful Poliţiei din Tucson, în Arizona, Chris Magnus, a demisionat după moartea unui tânăr latino-american, Carlos Ingram Lopez, în vârstă de 27 de ani. Baiatul a fost ţinut la pământ timp de 12 minute de către trei poliţişti, în circumstanţe care fac obiectul unei anchete.

Carlos Ingram Lopez a murit la 21 aprilie în acest oraş din sud-vestul Statelor Unite.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Poliţiştii au intervenit în urma unui apel telefonic de urgenţă la domiciliul bunicii sale, unde tânărul de origine latino-americană era complet dezbrăcat şi era foarte agitat.

Șeful Poliției din Minneapolis: Moartea lui George Floyd a fost crimă. Polițistul știa exact ce face

O înregistrare video - difuzată miercuri de către autorităţile locale - îi surprinde pe cei trei poliţişti - doi albi şi unul de culoare - urmărind victima neînarmată până în garajul casei, unde i-au pus cătuşe, după care l-au întins pe jos şi l-au placat, cu faţa la pământ.

Tânărul începe să-şi ceară scuze, după care începe să geamă şi îşi cheamă bunica în ajutor, spunând ”Nu pot să respir”.

După 12 minute, el era inconştient, ”victima unui stop cardiac”, potrivit şefului Poliţiei din Tucson, Chris Magnus, care a demisionat miercuri seara.

Autorităţile municipale urmează să accepte sau nu această demisie, însă primarul oraşului, Regina Romero, a apreciat într-o declaraţie remisă AFP că şeful poliţiei nu ar trebui să demisioneze.

În pofida faptului că Carlos Ingram Lopez a murit cu mai mult de o lună înaintea lui George Floyd, înregistrarea în care se plângea că se sufoca aminteşte de moartea acestui bărbat afroamerican care a murit la vârsta de 46 de ani sub genunchiul unui poliţist alb la Minneapolis.

Viralul zilei. Un copil se ascunde de politiști: „Ei l-au omorât pe George Floyd”

Polițiștii au demisionat, dar spun că nu au nicio vină

Magnus consideră că oamenii săi nu au acţionat în conformitate cu practicile în vigoare în serviciul său, însă ei nu au avut intenţia să facă rău.

”El nu a fost lovit, nu a fost prins de gât sau strangulat”, a declarat şeful poliţiei.

Autopsia victimei a scos la iveală, susţine el, o doză de cocaină importantă în organismul tânărului şi o mărime anormală a inimii acestuia, însă nu a putut fi determinată cu precizie cauza morţii.

”Este iresponsabil şi nedrept să se spună că a fost ucis de poliţie”, subliniază Chris Magnus.

Serviciile procurorului anchetează în continuare cu privire la deces, însă nu au formulat până în prezent vreo acuzaţie împotriva celor trei poliţişti - care au demisionat.

Efectul George Floyd: Polițiștii își dau demisia peste tot în SUA

Cazul Elijah McClain

În statul vecin Colorado, guvernatorul Jared Polis a cerut să se redeschidă investigaţia cu privire la moartea lui Elijah McClain, un tânăr de culoare în vârstă de 23 de ani, mort în august 2019 la Aurora.

Tânărul a murit de o criză cardiacă, după ce a fost arestat de poliţişti, care l-au prins de gât şi i-au injectat cu forţa un calmant puternic.

Un poliţist a declarat că McClain, care nu avea asupra sa vreo armă, a încercat să-i ia revolverul.

În dosar nu s-a efectuat vreo inculpare, iar o petiţie lansată în vederea redeschiderii anchetei adunase până joi peste trei milioane de semnături.


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!