Șeful Poliției din Minneapolis: Moartea lui George Floyd a fost crimă. Polițistul știa exact ce face

Șeful Poliției din Minneapolis: Moartea lui George Floyd a fost crimă. Polițistul știa exact ce face

Șeful Poliției din Minneapolis, Medaria Arradondo, spune că moartea lui George Floyd nu a fost un accident, ci o crimă.

Acesta consideră că ofițerul aflat în subordinea sa ”știa ce face”, pentru că avusese parte de antrenament în care polițiștii sunt învățați cum să prevină asfixierea în timpul acestor manevre, arată CNN.

”Moartea tragică a dl-ui George Floyd nu a fost cauzată de lipsa antrenamentului specific. Acesta avusese loc. Chauvin (Derek Chauvin, polițistul care i-a ținut lui Floyd piciorul pe gât - n.red.) știa ce face și ceilalți polițiști știau ce se întâmplă.

ADVERTISING

Unul dintre ei a făcut cu intenție și ceilalți nu l-au împiedicat. Aceasta a fost o crimă, nu a fost lipsa antrenamentului”, a declarat Arradondo, care conducea Poliția din Minneapolis și la momentul incidentului.

Trump a semnat decretul pentru reformarea forțelor de ordine: Polițiștii pot sta cu genunchiul pe gâtul cuiva, dacă își simt viața amenințată

Arradondo i-a demis imediat după incident pe polițiștii implicați. Declarațiile sale de acum vin după ce presa americană a contestat că Poliția din Minneapolis și-ar fi îndeplinit promisiunea din 2013, de a-i antrena corespunzător pe polițiști atât timp cât le este permis să folosească astfel de tehnici periculoase când rețin suspecți.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Viralul zilei. Un copil se ascunde de politiști: „Ei l-au omorât pe George Floyd”

Arradondo spune că încă din 2014 a implementat reguli stricte care îi obligă pe polițiști să se asigure de starea celui reținut și să-l ridice în poziție verticală după ce a fost folosită asupra sa tehnica extremă de imobilizare.

Efectul George Floyd: Polițiștii își dau demisia peste tot în SUA

George Floyd, un afroamerican în vârstă de 46 de ani, a fost oprit de polițiștii din Minneapolis pe 25 mai și interogat pentru că ar fi cumpărat țigări cu bani falși.

ADVERTISING

Înregistrările video au arătat cum el a fost arestat și, mai mult de opt minute, unul dintre ofițeri a stat cu genunchiul pe gâtul lui, în timp ce Floyd repeta că nu poate respira. Autopsia a arătat că el a murit din cauza asfixierii.

Incidentul a stârnit un val de proteste în SUA, iar manifestații de solidaritate au încă loc și în țări din Europa, Australia și Asia.

Proteste care au schimbat cursul istoriei

Cei patru polițiști au fost puși sub acuzare pentru omor și complicitate la omor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇