Trump a semnat decretul pentru reformarea forțelor de ordine: Polițiștii pot sta cu genunchiul pe gâtul cuiva, dacă își simt viața amenințată

Trump a semnat decretul pentru reformarea forțelor de ordine: Polițiștii pot sta cu genunchiul pe gâtul cuiva, dacă își simt viața amenințată

Preşedintele SUA, Donald Trump, a semnat marţi un decret prin care a ordonat o reformă limitată a forţelor de ordine în încercarea de a răspunde mişcării istorice de furie împotriva violenţelor poliţiei şi a rasismului, cu care se confruntă SUA.

Acest decret include interzicerea tentativelor controversate de imobilizare prin ștrangulare, cu excepția cazului în care ”viaţa unui poliţist este în pericol”, a precizat președintele american, după o întâlnire cu familiile victimelor violenţelor poliţiei sau rasiste.

ADVERTISING

Trump, în corzi. Criza coronavirus și moartea lui George Floyd l-au îngenuncheat. Cu cinci luni înainte de alegeri, Biden e mare favorit

Preşedintele ''încurajează'' mii de unităţi de poliție din SUA să adopte ''cele mai înalte standarde profesionale'', a adăugat el din grădinile Casei Albe.

Decretul prevede urmărirea faptelor ilegale ale forţelor de ordine şi crearea de stimulente pentru ca departamentele de poliţie să îşi îmbunătăţească procedurile.

Astfel, se vrea ca departamentele de poliție sa implice profesionişti instruiţi, cum ar fi asistenţii sociali, care să răspundă apelurilor pentru anumite probleme nonviolente – între care sănătate mintală, dependenţă de droguri şi lipsa unei locuinţe.

ADVERTISING

”În multe cazuri, autorităţile care aplică legea sunt subfinanţate, au deficit de personal şi sunt prea puţin susţinute”, a spus Trump.

Antifa, rasism, lebede negre, idioții utili ai lui Trump și cine ia profitul politic: America văzută din orașul lui George Floyd - Interviu

”Deşi toţi putem veni din locuri diferite şi din medii diferite, suntem uniţi de dorinţa noastră de a asigura pacea şi demnitatea şi egalitatea pentru toţi americanii”, a spus Trump în Grădina de Trandafiri, înainte de a semna decretul.

ADVERTISING

Preşedintele a lăudat ofiţerii forţelor de aplicare a legii, spunând că ”pentru că merită atât de mult, cel puţin trebuie să primească recunoştinţa noastră şi trebuie să le acordăm un mare respect pentru ceea ce fac”.

Trump a spus că înaintea conferinţei de presă a avut o întâlnire cu familiile unor persoane care au murit în urma unor altercaţii cu poliţia.

Totuşi, aceste măsuri rămân sub cererile lansate de protestatari de la moartea lui George Floyd, care a fost asfixiat de un poliţist alb pe 25 mai, la Minneapolis.

Black lives do matter. Ce putem învăța din protestele din SUA

La elaborarea decretului, administraţia prezidenţială spune că a colaborat cu numeroase grupuri din poliţie, lideri religioşi şi organizaţii familiale, potrivit unor înalţi oficiali ai administraţiei.

Parlamentarii republicani şi democraţi lucrează la propriile propuneri legislative pentru reforma poliţiei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇