Americanul de culoare împușcat de 7 ori de polițiști în fața copiilor e paralizat, anunță familia: Nu vreau mila voastră, vreau schimbare!

Americanul de culoare împușcat de 7 ori de polițiști în fața copiilor e paralizat, anunță familia: Nu vreau mila voastră, vreau schimbare!

Jacob Blake, afroamericanul de 29 de ani care a fost împușcat în spate de polițiști, e paralizat de la brâu în jos.

Anunțul a fost făcut de familia sa, care a făcut un apel la rugăciune, pentru că doar un miracol l-ar mai putea face pe Blake să meargă din nou, potrivit Milwaukee Journal Sentinel.

Incidentul în care bărbatul a fost împușcat s-a produs duminică. El încerca să aplaneze un conflict între două femei, poliția a fost chemată la fața locului, el a vrut să plece și când a deschis portiera să se urce în mașină polițiștii i-au tras în spate 7 gloanțe.

ADVERTISING

În mașină se aflau și 3 din cei 6 copii ai săi. Cei trei băieți au 3, 5 și 8 ani.

Gloanțele i-au perforat abdomenul, i-au afectat mai multe vertebre și secționat măduva spinării. Numeroase organe interne i-au fost afectate și încă mai trebuie să treacă prin multe operații, a anunțat avocatul familiei.

Nu trecuseră nici 3 minute de când poliția a ajuns până când l-a împușcat

Acum polițiștii din Kenosha sunt anchetați, mai ales că, din momentul în care au ajuns până când l-au împușcat pe Blake, au trecut mai puțin de 3 minute, deci e puțin probabil că ar fi avut timp să afle ce s-a întâmplat măcar.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Proteste violente au izbucnit imediat ce imaginile au început să se viralizeze pe rețelele de socializare. Familia lui Blake a făcut însă apel la oameni să înceteze cu distrugerile.

”Fiul meu se luptă între viață și moarte și avem nevoie de rugăciuni. Am văzut în oraș multă distrugere și asta nu reflectă spiritul fiului meu și al familiei sale. Avem nevoie de vindecare.

Mă rog pentru vindecarea fizică, emoțională și spirituală a fiului meu și mă rog, ca și până acum, pentru vindecarea țării noastre”, a declarat Julia, mama lui Blake, după ce și-a vizitat fiul la spital.

ADVERTISING

”Nu vreau mila voastră, vreau schimbare!”

Ea a povestit că, atunci când a început să se roage, fiul său a oprit-o, l-a întrebat pe polițistul din salon dacă e o persoană credincioasă, și când acesta a răspuns afirmativ l-a invitat să se roage toți 3, ceea ce s-a și întâmplat.

Un mesaj puternic a avut și una dintre surorile lui Jacob Black, Letetra.

”Nu-mi spuneți că vă pare rău, pentru ca asta se întâmplă familiei mele de mult timp. Nu vreau mila voastră, vreau schimbare!”, a spus femeia.

Familia a organizat un eveniment online de strângere de fonduri pentru facturile medicale și legale pe care le va avea de suportat. Într-o singură zi a fost depășită suma donată de 1 milion de dolari.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇