Polițistul care l-a ucis pe George Floyd i-a spus să nu mai strige că moare, că-și consumă oxigenul

Polițistul care l-a ucis pe George Floyd i-a spus să nu mai strige că moare, că-și consumă oxigenul

Noi detalii ies la iveală în legătură cu moartea lui George Floyd, după ce a fost făcut public transcriptul înregistrării de pe camera video pe care o purtau polițiștii care au asistat la uciderea bărbatului fără să intervină.

Replicile lui Derek Chauvin, cel care a stat cu genunchiul pe gâtul lui Floyd până când acesta s-a sufocat, șochează prin cinism.

”Haide, omule. Oh, oh. Nu pot să respir, nu pot să respir. Ah! Mă omoară, mă omoară. Nu pot să respir. Nu pot să respir. Oh!”, a spus Floyd, cu câteva minute înainte să moară, potrivit CNN.

ADVERTISING

”Nu mai vorbi, nu mai țipa, că ai nevoie de foarte mult oxigen ca să vorbești”, îi spune Chauvin.

Câteva minute mai târziu, Floyd intră în stop respirator și este declarat mort.

Șeful Poliției din Minneapolis: Moartea lui George Floyd a fost crimă. Polițistul știa exact ce face

Tot din transcript aflăm că Floyd le-a spus polițiștilor ca suferă de claustrofobie, a fost bolnav de COVID-19 și are probleme cu respirația. ”Spuneți-le copiilor mei că îi iubesc. Sunt mort”, spune Floyd, speriat, când polițiștii încercau să îl bage în mașină.

ADVERTISING

Apoi, când Floyd a fost pus la pământ și imobilizat cu piciorul pe gât, un alt polițist, Thomas Lane, l-a întrebat pe Chauvin dacă ar trebui să-l pună pe o parte pe Floyd, ca să nu i se întâmple ceva.

”Nu, rămâne aici”, îi răspune Chauvin.

Trump a semnat decretul pentru reformarea forțelor de ordine: Polițiștii pot sta cu genunchiul pe gâtul cuiva, dacă își simt viața amenințată

Fostul polițist vrea să scape de acuzații pe motiv că nu și-a dat seama că Floyd moare

Transcriptul a fost făcut public după ce a fost depus ca probă în procesul ce se judecă la Tribunalul din Minneapolis.

ADVERTISING

Acesta a fost depus de avocatul fostului polițistului Thomas Lane, care cere sa scape de acuzațiile de complicitate la comiterea crimei.

Avocatul lui Lane arată astfel că al său client nu a participat la comiterea crimei și a încercat de doua ori să îi fie schimbată poziția lui Floyd, dar Chauvin l-a convins că totul este în regulă.

Avocatul lui Chauvin a refuzat să comenteze aceste noi dezvăluiri.

Cazul Floyd nu e unic în SUA. Un tânăr latino-american a murit în timpul unei arestări. A fost ținut la pământ 12 minute, strigând ”nu pot să respir” (Video)

Uciderea lui Floyd

George Floyd, un afroamerican în vârstă de 46 de ani, a fost oprit de polițiștii din Minneapolis pe 25 mai și interogat pentru că ar fi cumpărat țigări cu bani falși.

Înregistrările video au arătat cum el a fost arestat și, mai mult de opt minute, unul dintre ofițeri a stat cu genunchiul pe gâtul lui, în timp ce Floyd repeta că nu poate respira. Autopsia a arătat că el a murit din cauza asfixierii.

Incidentul a stârnit un val de proteste în SUA, iar manifestații de solidaritate au încă loc și în țări din Europa, Australia și Asia.

Proteste care au schimbat cursul istoriei

Cei patru polițiști au fost demiși și puși sub acuzare pentru omor și complicitate la omor.

Derek Chauvin charged with third degree murder in death of George Floyd

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇