Iohannis: Analiza noastră nu relevă o creștere a riscurilor pentru România în acest moment

Iohannis: Analiza noastră nu relevă o creștere a riscurilor pentru România în acest moment

Președintele Klaus Iohannis ne linişteşte, marți, spunând că situația din Ucraina „nu relevă o creștere a riscurilor pentru România în acest moment”.

„Atacurile rusești cu rachete împotriva infrastructurii civile și asupra civililor din Ucraina sunt complet inacceptabile. La fel de inacceptabil e ca teritoriul unui stat independent și suveran să fie folosit, de exemplu, survolându-l pentru atacuri împotriva Ucrainei (cum s-a întâmplat cu R.Moldova ieri – n.red.). Analiza noastră, însă, nu relevă o creștere a riscurilor pt România în acest moment”, a declarat Klaus Iohannis.

ADVERTISING

„Ieri (luni - n.red.), rachete rusești au lovit din nou orașe şi infrastructuri civile din Ucraina. Astfel de atacuri trebuie să fie condamnate de întreaga comunitate internațională, iar uciderea civililor nevinovați trebuie să înceteze. Alături de partenerii noștri, România va continua să sprijine Ucraina și poporul ucrainean în lupta împotriva agresiunii Federației Ruse”, a mai spus Iohannis, de la Cotroceni.

În ziua 230 de război, Ucraina face bilanţul atacurilor de ieri, care au determinat un val de indignare pe întreaga planetă împotriva Rusiei, care a luat la ţintă populaţia pentru a se răzbuna după explozia podului lui Putin.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Numărul morților după atacurile de luni a crescut la 19, iar 105 civili au fost răniţi. În plus, 301 localităţi nu au curent.

Ieri au fost 84 de raiduri aeriene, din care ucrainenii au distrus 56 de rachete şi drone. Şi azi e alertă în toată Ucraina. În regiunea Dnipropetrovsk, Armata a doborât deja 4 rachete trase de ruşi. În schimb, la Liov, o rachetă a reuşit să întrerupă parţial furnizarea curentului în oraş, iar unele cartiere nu au apă.

Ziua 230 de război: Un nou atac lasă Liovul parţial fără curent şi apă. Intră Belarus în război?

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇