În ziua în care a bombardat toată Ucraina, Putin amenință cu un răspuns şi mai dur la „atacuri teroriste” împotriva Rusiei

În ziua în care a bombardat toată Ucraina, Putin amenință cu un răspuns şi mai dur la „atacuri teroriste” împotriva Rusiei

Președintele Vladimir Putin a amenințat cu un „răspuns dur” dacă atacurile vor continua împotriva Rusiei, la câteva ore după ce trupele sale au lansat un val masiv de lovituri aeriene care vizează orașe din întreaga Ucraină, ca răspuns la un atac asupra podului Kerci care leagă Rusia și Crimeea.

Într-o intervenţie televizată, Putin a acuzat încă o dată Ucraina pentru atacul asupra podului Kerci, descriind-o drept „un act de terorism”.

Rusia a lansat astăzi atacuri cu rachete cu rază lungă de acțiune împotriva infrastructurii energetice, militare și de comunicații a Ucrainei, ca răzbunare, a spus el, citat de The Guardian.

ADVERTISING

Vorbind la o reuniune a Consiliului de Securitate din Sankt Petersburg în această dimineață, Putin a declarat: "Dacă atacurile continuă împotriva Rusiei, răspunsul va fi dur. Răspunsurile vor fi de aceeași amploare ca și amenințările la adresa Rusiei. În cazul unor noi încercări de a comite acte teroriste pe teritoriul nostru, răspunsul Rusiei va fi dur".

Replica Ucrainei

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a venit rapid cu o replică la declarațiile lui Vladimir Putin și a spus că președintele rus nu a fost „provocat” să lanseze atacuri cu rachete împotriva Ucrainei.

ADVERTISING

Putin atacă Ucraina pentru că este „disperat” și folosește „teroarea rachetelor pentru a încerca să schimbe cursul războiului în favoarea sa”, a scrie Kuleba, pe Twitter.

Val de atacuri cu rachete

În ziua 229 de război, sunt atacuri cu rachete de croazieră ruseşti în marile oraşe ale Ucrainei, de la Harkov și până la Liov (aproape de granița cu Polonia).

Loviturile nu vizează obiective militare, ci mai degrabă țintele sunt civile, cum ar fi o companie energetică din Kiev. O rachetă a lovit chiar lângă Ambasada României la Kiev. „11 facilități importante de infrastructură” din opt regiuni diferite, plus capitala Kiev, au fost lovite de bombardamentele din această dimineață, spune premierul Denis Şmihal. Propagandiștii televiziunii de stat de la Moscova au cerut atacuri asupra infrastructurii energetice a Ucrainei pentru ca ţara să înghețe şi să se supună.

ADVERTISING

Ucrainenii se aşteptau la represalii dure, după explozia care a doborât o parte a podului Kerci, care leagă peninsula ocupată Crimeea de Rusia continentală, sâmbătă dimineața. Vladimir Putin a convocat de urgenţă Consiliul de Securitate al Rusiei pentru azi.

Ziua 229 de război. 83 de rachete a tras Rusia spre Kiev şi alte oraşe ale Ucrainei. În capitală, au lovit o zonă aglomerată, la ora de vârf (Foto&Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇