Oi, peşte congelat şi varză fără număr - pomana pentru ruşi ca să meargă pe front

Oi, peşte congelat şi varză fără număr - pomana pentru ruşi ca să meargă pe front

Când patriotismul nu e destul pentru a-i inspira pe ruși să se înroleze în armată ca să lupte în Ucraina, este timpul ca autorităţile să scoată armele du greutate, cum ar fi alimentele de bază.

Cel puțin trei regiuni rusești promit să răsplătească familiile noilor recruți cu animale, pește și legume, de când președintele Vladimir Putin a ordonat mobilizarea rezerviștilor în urmă cu două săptămâni, scrie Moscow Times.

Cea mai generoasă ofertă de până acum vine de la republica siberiană Tuva, care a început săptămâna trecută o serie de plăți pentru fiecare familie care trimite un soldat nou pe front. Recompensele care se înmânează rudelor celor înrolați includ o oaie vie, 50 kg de făină, două pungi de cartofi și varză „în cantitatea necesară”.

ADVERTISING

Tuva este locul de naștere al ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, și una dintre cele mai sărace regiuni ale țării.

De altfel, se poate observa o corelație puternică între ratele sărăciei și proporția de recruți mobilizați furnizată de fiecare regiune a țării.

Ofertele au continuat săptămâna aceasta, autoritățile din regiunea Sahalin din Orientul Îndepărtat promițând familiilor recruților mobilizați 5 kg de pește congelat.

În regiunea Kurgan din Urali, autoritățile au promis vineri un kilogram de salo (slănină de porc sărată) recruților care își arată documentele de înrolare la piețele locale de carne.

ADVERTISING

Printre primii care au oferit stimulente pentru noii recruți a fost orașul Obninsk, lângă Moscova, al cărui primar a promis prânzuri școlare gratuite copiilor recruților la începutul săptămânii trecute.

Ministrul Şoigu a anunțat săptămâna aceasta că aproximativ 200.000 de rezerviști au fost mobilizați până acum şi alţi 100.000 sunt în curs de a fi chemați.

Însă presa independentă din Rusia susține pe surse că până la 1 milion de rezerviști ruși ar putea fi chemați în ceea ce autoritățile insistă că este doar o mobilizare „parțială”.

ADVERTISING

Ziua 228. Putin trage cu rachete în blocurile de locuinţe, după explozia care l-a zdruncinat. Ucraina îşi numără morţii


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇