O rachetă a lovit chiar lângă Ambasada României la Kiev. Reacţia MAE

O rachetă a lovit chiar lângă Ambasada României la Kiev. Reacţia MAE

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, condamnă atacurile cu rachete ruseşti împotriva unor obiective civile din centrul Kievului şi din alte oraşe ucrainene.

Ministrul de Externe afirmă că personalul ambasadei noastre este în siguranţă, chiar dacă o rachetă a lovit în apropierea sediului.

“Condamn cu fermitate atacurile cu rachete ruseşti împotriva unor obiective civile din centrul Kievului şi din alte oraşe ucrainene, încălcând flagrant dreptul umanitar internaţional, ceea ce a dus la pierderea de vieţi omeneşti”, a transmis, luni, într-un mesaj pe Twitter, ministrul român de Externe.  

ADVERTISING

Acesta a precizat că personalul Ambasadei României este în siguranţă.  

“Mă bucur că personalul Ambasadei României este în siguranţă, chiar dacă o lovitură a lovit la doar 850 m de sediul său”, adaugă ministrul.  

Mai multe explozii ai zguduit, luni dimineaţă, zona centrală a capitalei ucrainene Kiev. De asemenea, au fost vizate şi alte oraşe. Oraşul Liov, situat în vestul Ucrainei, cruţat în mare parte în războiul rus, a fost şi el bombardat acum.  

Ziua 229. Explozii puternice la Kiev şi alte oraşe ale Ucrainei. În capitală, rachetele au căzut într-o zonă aglomerată, la ora de vârf şi s-au auzit LIVE la BBC (Foto&Video)

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇